Reacția fostei șefe a Direcției Publice de Protecție Socială Târgu-Jiu, după sentință

490

Decizia luată în luna iulie de magistrații de la Tribunalul Gorj, care au stabilit ca fosta șefă a Direcției Publice de Protecție Socială Târgu-Jiu să fie condamntă la trei ani de închisoare pentru luare de mită, în formă continuată, a nemulțumit-o pe Teodora Ciobanu. “Condamnă pe inculpata Ciobanu Teodora Cristina la pedeapsa principală de trei ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. (…) Deduce din pedeapsa aplicată inculpatei perioada reținerii de la data de 21 mai 2015, până la data de 22 mai, a arestului preventiv de la data de 22 mai 2015, până pe 27 mai 2015 și a arestului la domiciliu, de la data de 27 mai 2015, la data de 13 august 2015. (…) Menține măsura preventivă a controlului judiciar luată față de inculpată”, a stabilit instanța, dispunând și “restituirea sumelor de bani date cu titlu de mită martorilor denunțători”.ciobanu teorora SA INTRE

Fosta directoare a formulat apel, iar Curtea de Apel Craiova a stabilit deja ca primul termen să aibă loc pe 2 noiembrie 2016. Hotărârea din Bănie va fi definitivă. Aceasta a formulat și contestație împotriva deciziei de menținere a măsurii controlului judiciar. “Pot să spun că tot dosarul este fabricat, doar atât și că este nevinovăție clară. Voi demonstra lucrul acesta la Curtea de Apel Craiova”, a spus Teodora Ciobanu, la scurt timp după ce s-a stabilit prima sentință.
Femeia este acuzată că ar fi primit aproximativ 4.000 euro pentru a face angajări în instituția pe care a condus-o.
“În perioada 2007-2015, inculpata Ciobanu Teodora Cristina, în calitate de director în cadrul Direcției Publice de Protecție Socială Târgu-Jiu, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 4.000 lei – 3.000 de euro, primind în final suma totală de aproximativ 4.000 euro. Concret, sumele de bani au fost pretinse și primite de inculpata Ciobanu Teodora Cristina în vederea angajării sau promovării persoanelor respective pe diferite funcții: infirmier, asistent medical, etc. din cadrul instituției publice unde inculpata își desfășura activitatea”, se precizează în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, care au trimis-o în judecată pe Teodora Ciobanu, în luna iunie a anului trecut.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here