“Re – crează–te prin voluntariat !”

484

Pentru al optulea an consecutiv,  îndemnul „RE – CREAZĂ–TE   PRIN   VOLUNTARIAT !”, devenit un adevărat concept de viaţă, a reuşit să mobilizeze copiii, tinerii şi adulţii din Nordul Gorjului de Est. Cu prilejul Zilelor Voluntariatului şi a Zilei Mondiale a Educaţiei, în perioada 5 – 11 octombrie au avut loc o serie de activităţi specifice în localităţile Baia de Fier şi Novaci.

Montan Club White Wolf în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Gorj, instituţiile de învăţământ şi oficialităţile din Novaci şi Baia de Fier au planificat şi realizat acţiuni ce au reuşit să mobilizeze peste 350 de persoane şi care au constat în ateliere tematice, ecologizări, prezentări şi expuneri, toate în scopul popularizării zonei şi a promovării activităţilor de voluntariat. “Chiar dacă pentru unii voluntariatul 2reprezintă o umbră a trecutului (sistemul socialist denaturând semnificaţia cuvântului), suntem datori să readucem adevărata valoare a acestui mod de viaţă. Pentru tot mai mulţi tineri, activităţile desfăşurate în mod voluntar reprezintă o şansă de afirmare şi valorificare a potenţialului personal.”, a menţionat Mirela Dragulescu – Inspector DJST Gorj.

Reabilitarea voluntariatului…
La iniţiativa şi cu susţinerea permanentă din partea conducerilor şcolilor şi liceelor din zonă, se prefigurează o tot mai amplă campanie de conştientizare a rolului personal în 3viaţa colectivă. Lucrându-se cu preponderenţă pe segmentul de copii şi tineret, se încearcă reabilitarea voluntariatului ca sistem de dezvoltare a societăţii de azi şi de mâine. “Societatea, prin toate sistemele ei, are scopul de a crea oamenii de mâine. Noi (n.r. – White Wolf Club) dezvoltând acest brand, urmărim să-i modelăm pe cei hotărâţi să-şi întregească pregătirea pentru viaţă, şi îi re-creăm ca oameni complecşi şi puternici, capabili de a fi învingători oriunde şi oricând!”, a mărturisit Gabriel Dan 4Chiriac – Preşedinte Montan Club White Wolf / Baia de Fier.
Indiferent de forma de abordare – social, mediu, cultural, sport, etc. – activităţile de voluntariat reprezintă, în cadrul unei societăţi moderne, atât o formă neconvenţională de dezvoltare personală a individului, cât şi o necesitate stringentă pentru colectivitate.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here