Razie pe drumurile din Gorj: 114 șoferi au rămas fără permis

337

Poliţiştii din Gorj au organizat o acțiune de amploare, în perioada 1-7 mai, pe raza întregului județ. 114 șoferi au devenit pietoni.

Autospeciale dotate cu aparatură radar au fost prezente pe drumurile naţionale şi europene, pentru identificarea şoferilor care încalcă regimul legal de viteză, acționându-se, de asemenea, în special pe drumurile judeţene şi comunale în vederea identificării şoferilor care consumă alcool şi conduc autovehicule, punând astfel în pericol siguranţa traficului rutier. În cadrul acţiunii au fost controlate peste 1.000 de autovehicule, fiind aplicate 856 de sancţiuni contravenţionale. Cele mai multe sancţiuni, 422, au fost aplicate conducătorilor auto pentru încălcarea regimului legal de viteză, 10 pentru nerespectarea regulilor de depășire, 24 de sancțiuni au fost aplicate pietonilor, bicicliștilor și căruțașilor care nu au respectat regulile rutiere, iar restul pentru alte abateri la regimul circulației. De asemenea, în cadrul acţiunii au fost constatate opt infracţiuni, din care cinci la regimul rutier”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj.

Din cele 114 permise de conducere suspendate, 34 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 24 pentru neacordarea de prioritate pietonilor, șase pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, 10 pentru depășire neregulamentară, trei pentru conducerea autovehiculelor pe drumurile publice de persoane aflate sub influența alcoolului și 37 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost constatate nereguli tehnice, fiind retrase 15 certificate de înmatriculare. Având în vedere că neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, indisciplina acestora, precum şi viteza neadaptată la condiţiile de drum sunt principalele cauze generatoare de accidente rutiere, se impune continuarea acţiunilor pentru combaterea acestora. Poliţiştii vor acţiona în continuare cu fermitate prin dispunerea măsurilor legale , astfel încât cei care încalcă normele rutiere să conştientizeze urmările şi pericolele generate de comportamentul iresponsabil în trafic”, a mai precizat Miruna Prejbeanu. (L.F.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here