Rata şomajului, în scădere şi mai puţini şomeri în Gorj!

491

Şomajul a înregistrat o nouă scădere la nivelul judeţului nostru, potrivit ultimelor date furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

Dacă în iulie numărul de şomeri de la nivelul judeţului era de 9.440 de persoane, din care majoritatea erau şomeri neindemnizaţi, rata şomajului fiind de 6,86%, luna august a venit cu cifre mai mici. “Potrivit ultimelor date, numărul de şomeri înregistraţi în baza de date a AJOFM Gorj este de 9.140, rata şomajului aferentă acestui număr fiind de 6,64%. Dintre aceştia, 4.218 sunt femei, iar 2.893 şomeri primesc indemnizaţie, în timp ce 6.247 sunt şomeri neindemnizaţi”, a declarat Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

Din punct de vedere al distribuţiei şomerilor pe niveluri de instruire, conform ultimelor înregistrări, din numărul total al şomerilor înregistraţi, 66% sunt persoane cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional, 28% sunt persoane cu nivel de instruire liceal şi postliceal şi 6% sunt persoane cu studii superioare. Privind structura pe grupe de vârstă a şomerilor înregistraţi, grupele de vârstă în care se regăsesc cei mai mulţi şomeri rămân grupele 40-49 de ani cu o pondere de 31% în totalul şomerilor înregistraţi şi grupele 30-39 ani cu 20%.

Cei 9.140 de şomeri înregistraţi la nivelul judeţului Gorj pot consulta oferta de locuri de muncă vacante, postată pe site-ul AJOFM şi actualizată zilnic.

Ieri, aceasta cuprindea joburi vacante de: administrator imobile, broker de mărfuri, agenţi de securitate, agenţi de vânzări, ajutor bucătar, ambalator manual, asistent farmacist, asistent manager, asistenţi generalişti, barmani, bucătari, confecţioner tâmplărie din aluminiu, confecţioner în industria textilă, consilier juridic, economişti, electricieni, femeie de serviciu, frezor universal, gestionar depozit, ingineri, inspector social, instalator apă-canal, lăcătuşi mecanici, lucrători comerciali, lucrător gestionar, manichiuristă, manipulanţi mărfuri, muncitori necalificaţi, ofiţer bancar, ospătari, piscicultor, pizzar, şef atelier, şoferi, spălător vehicule, sudori, tâmplar universal, topograf, vânzător, zugrav, vopsitor auto, vopsitor industrial.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here