Răsfaţă-ţi corpul cu produse naturale

418

lapte pt corpCine nu îşi doreşte o piele fină, netedă şi un păr bogat! Dacă nu mai ai încredere în cremele promiţătoare pe care le-ai tot încercat în speranţa că vei ajunge la rezultatul scontat, e momentul să încerci şi tratamentele naturiste pentru îngrijirea corpului tău.

Vitaminele şi mineralele conţinute de legume, fructe şi flori au un efect uimitor asupra tenului, părului şi corpului în general! Înainte de apariţia saloanelor de cosmetică, femeile foloseau pentru întreţinerea şi îngrijirea pielii, anumite ingrediente pe care le obţineau prin tot felul de amestecuri de fructe, legume, ceaiuri şi flori. Pentru aceasta ne-am gândit să venim în ajutorul vostru cu câteva cosmetice naturale, accesibile, de care avem nevoie să ne simţim frumoase şi sănătoase!

Lămâia

Uleiul de lămâie îl obţinem din coaja sa. Acesta dă o senzaţie de prospeţime, dar are şi un efect revigorant asupra corpului. Dimineaţa pulverizează-l deasupra decolteului cu ajutorul unui spray, dar fii atentă să nu ajungă la ochi!

Portocala

Ca şi lămâia, din coaja de portocală se obţine un ulei, al cărui conţinut de vitamina C te reîmprospătează şi creează o stare de bine. De aceea se utilizează cu succes şi la producţia diferitelor geluri de duş. Dacă ai cumva întâlnire, e cel mai fresh parfum!

Trandafirul

Substanţa obţinută din petalele trandafirilor se foloseşte la multe creme, fiind un excelent calmant. Protejează pielea de eczeme şi o catifelează. După duş, aplică pe corp o loţiune care are ulei de trandafiri.

Ginko

Extrasul din frunze de Ginko apără organismul de radicalii liberi, netezeşte pielea, revigorează circulaţia sângelui, fiind utilizat şi în produsele pentru tratarea celulitei. Pentru zonele cu celulită aplică o cremă pe bază de Ginko atât dimineaţa cât şi seara.

Muşeţelul

Se ştie că extrasul obţinut din florile de muşeţel calmează pielea, fiind un protector al pielii uscate pe timpul iernii!

Mierea

Este beneficiara substanţelor de care pielea ta are nevoie: vitamine, oligoelemente, bioacizi, enzime. Aceasta are rolul de a calma, vindeca, îngriji şi apăra organismul. Măştile şi cremele pe bază de miere curăţă şi aduc hidratarea de care are nevoie tenul, lăsându-ţi pielea frumoasă!

Laptele

Are în compoziţia sa substanţe minerale, acid lactic, zahăr, proteine, vitamine şi oligoelemente.

Baia în lapte face pielea delicată, pentru că laptele regenerează celulele din piele, fortifică şi apără organismul.

Ceaiurile

Foarte important pentru organism şi implicit şi pentru piele este o alimentaţie corespunzătoare cât şi consumul de lichide.

În fiecare zi consumă câteva ceşti de ceai de fructe, de ceai verde, jumătate de litru de zeamă de varză murată diluată şi bineînţeles 1, 5-2 litri de apă.

Zeama de varză murată e bună pentru digestie, reduce pofta de mâncare, iar ceaiul verde elimină grăsimea. Ceaiul de fructe accelerează metabolismul, înlătură stresul şi îţi dă o stare de bine.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here