Răpuşi pe final!

504

Al doilea meci disputat de echipa gorjeană în FIBA EuroChallenge i-a făcut pe jucătorii Energiei să guste şi din amara cupă a înfrângerii. Eşecul la limită de la Kormend este cu atât mai dureros cu cât Energia a avut meciul în mână în ultimul sfert, dar un nou final de joc prost gestionat le-a oferit gazdelor victoria.

Energia a avut un start timorat de partidă la Kormend şi gazdele au condus cu 10-3, dar băieţii lui Constantinides au revenit şi au preluat conducerea, 13-14 după aproape 7 minute de joc, însă în ultimele trei minute ale primului sfert a urmat un măcel. Gazdele au reuşit un run de 14-0, însă nu a fost singurul lucru rău. Milosevic a încheiat primul sfert cu trei greşeli personale, iar Watson, Darby şi Turner cu câte două. Avalanşa de faulturi cu care Energia a fost sancţionată avea să aibă repercursiuni asupra scorului final.
În debutul sfertului secund, Kormend a ajuns la un avantaj de 15 puncte, maximul atins în acest meci, dar Energia a dat semne de revenire. Pas cu pas, chiar dacă a fost nevoită să treacă pe bancă jucători importanţi, Energia s-a apropiat de gazde, a ajuns la un moment dat la şase puncte în spatele celor de la Kormend, dar finalul primei reprize a fost al acestora, Popadic reuşind un coş de trei puncte în ultima secundă, reuşită cu care a stabilit scorul la jumătatea meciului, 51-41.
Cravaşaţi la cabine de antrenorul Constantinides, jucătorii Energiei au revenit montaţi şi au redus constant din diferenţă. Vlaicu a fost cel care a dat tonul cu două coşuri consecutive, apoi Milosevic a completat un run de 6-0 cu care Energia a ajuns la 4 puncte de gazde, acelaşi Vlaicu, pe final de sfert, a dus Energia la un singur punct de Kormend, scor 62-61. Gazdele au mai punctat o dată, iar în ultimele zece minute Energia avea de recuperat trei puncte, scor 62-61, însă Milosevic avea deja patru greşeli personale, la fel ca si Darby. Energia a început excelent sfertul decisiv, un run de 7-0 ducând-o într-un avantaj de patru puncte, scor 64-68, dar gorjenii intrau în ultimele 8 minute de joc cu încă doi jucători la un pas de eliminare, lângă Milosevic şi Darby fiind puşi şi Turner şi Vlaicu. Turner avea să mai petreacă doar câteva secunde pe teren, el fiind primul eliminat. L-a urmat destul de repede şi Darby, iar Energia avea să joace cinci minute, de la 70-70, fără doi oameni importanţi.
Arbitrii au continuat să dea fault după fault trimiţând gazdele într-un ritm ameţitor la linia de fault. Cu toate acestea, reuşita de trei puncte a lui Kremen părea să fi închis meciul. Mai erau de jucat 2 minute şi 5 secunde şi Energia era în avantaj de cinci puncte, maximul atins în acest meci, scor 71-76. Din păcate, Energia nu a mai reuşit să înscrie niciun punct până la final. Gazdele au egalat după un coş al lui Richards, apoi Energia a irosit un atac nereuşind să arunce la coş în 24 de secunde, după care Lemon a marcat una din cele două libere primite cu 15 secunde înainte de final. Chiar şi aşa, Energia putea să câştige, dar fără Watson, şi el eliminat, n-a avut clarviziunea necesară unui ultim atac de 15 secunde, Milosevic a pierdut mingea şi gazdele au câştigat un meci care a fost la îndemâna băieţilor lui Constantinides, însă blestemul ultimelor secunde continuă…
Un aspect ce poate spune multe despre un meci ce s-a terminat cu victoria echipei gazdă la un singur punct este raportul liberelor primite, 39-19 în favoarea echipei maghiare. Cu 20 de aruncări libere primite în plus de adversar, oricărei echipe i-ar fi greu să se impună! Aşa că, după arbitrajul contestat la meciul cu Asesoft, Energia a dat peste ceva şi mai rău. Chiar acolo unde Ciurel spunea că totul a fost perfect, În EuroChallenge.
În celălalt meci al grupei, Taru Rock a trecut fără probleme, scor 71-59, de cea care era socotită favorita grupei, Lukoil Sofia, acum ultima în grupă, fără nicio victorie în primele două runde.

Egis Kormend – Energia Târgu Jiu 77-76 (27-14, 24-27, 13-20, 13-15)
Sala Sporturilor, Kormend, spectatori: 1.800
Kormend: Richards (18), Popadic (11), Govens (6), Lemon (7), Sonyak, Kolaric (2), Toth (9), Torok (16), Ferencz (8), Nemeth, Doktor, Somenek. Antrenor: Tamas Hencsey.
Energia: Watson (7), Troupe (14), Ştefan, Darby (8), Kremen (11), Milosevic (6), Bratoloveanu, Minea, Vlaicu (18), Karpelesz (4), Aktaş (3), Turner (5). Antrenor: Antonis Constantinides.
Arbitri: Anastasios Manos (GRE), Boris Gabara (SVK), Yener Yilmaz (TUR)

Clasamentul Grupei B:
1. Kormend 2 2 0 0 0 157:151 4
2. Energia 2 1 0 0 1 150:133 3
3. Tartu Rock 2 1 0 0 1 127:133 3
4. Lukoil Sofia 2 0 0 0 2 134:151 2
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here