Raportul privind activitatea minieră, finalizat

367

Comitetul de coordonare pentru activitatea minieră a prezentat miercuri, 18 mai, raportul final al celor două grupuri de lucru, huilă și lignit, un document de sinteză privind starea actuală a mineritului din România. Comitetul s-a reunit sub coordonarea doamnei Secretar de Stat Corina Popescu.
„Am reușit într-o lună, de când au început lucrările Comitetului de coordonare pentru activitatea minieră, să realizăm o radiografie clară a mineritului din România, astfel încât să știm exact unde ne aflăm și, pe baza acestui document, să putem lua deciziile corecte, care să sprijine sectoarele miniere. Avem acum o imagine obiectivă și reală, mai rămâne doar ca măsurile propuse de cele două companii, Complexul Energetic Hunedoara și Complexul Energetic Oltenia, să reușească să revitalizeze mineritul din Valea Jiului și din bazinul Oltenia”, a declarat Secretarul de Stat Corina Popescu.
Membrii celor două grupuri de lucru ale Comitetului de coordonare pentru activitatea minieră, cel de huilă și cel de lignit, au prezentat miercuri, 18 mai, analiza finală a sectoarelor miniere pe care le reprezintă. Grupul de lucru huilă a analizat activității miniere din Valea Jiului, cuprinzând atât Complexul Energetic Hunedoara, cât și Societatea Națională pentru Închideri Mine Valea Jiului.
Acest document sintetizează discuțiile și materialele prezentate și analizate în grupurile de lucru pentru activitatea minieră, care s-au desfășurat începând din 12 aprilie. Membrii grupurilor de lucru din Comitetul de coordonare urmează să prezinte conducerii ministerului deciziile care se impun în urma acestei analize pentru revitalizarea acestor sectoare.
În perioada următoare, Ministerul Energiei va publica pe pagina sa de internet rapoartele grupurilor de lucru care vor sintetiza activitatea Comitetului de coordonare din perioada 12 aprilie-18 mai.
La sfârșitul săptămânii viitoare, membrii Comitetului se vor întâlni din nou pentru a pune la punct câteva detalii cu privire la documentul final, consolidat cu o serie de observații rezultate în urma discuțiilor de astăzi. La întrunirea comitetului de miercuri, 18 mai, au participat: Corina Popescu (Secretar de Stat), Diana Moldovan (Director de Cabinet Secretar de Stat), Elena Popescu (director DGPE – Ministerul Energiei), Dana Barbu (DGPE – Ministerul Energiei), Bogdan Stănescu (DGPAPSE – Ministerul Energiei), Sorin Găman (Ministerul Economiei), Dan Gheorghiu (ISPE), Constantin Jujan (Complexul Energetic Hunedoara), Oana Stoicuță (Complexul Energetic Hunedoara), Vasile Oprea Scorțariu (Complexul Energetic Oltenia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here