Rânca găzduiește o nouă ediție a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă

821

Iubitorii de cai putere şi adrenalină sunt invitaţi la Rânca, în perioada 10-11 iunie, la Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop 2017. Competiția este organizată de Clubul Sportiv Autocorex din Târgu-Jiu, Federaţia Română de Automobilism Sportiv şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

Cea de-a V-a etapă a Campionatului Naţional de Viteză Dunlop Cupa Gorjului – “Vino acasă la Brâncuşi!”, la care sunt aşteptaţi să ia startul zeci de piloţi din România, se apropie cu pași repezi. Anul trecut, etapa de la Rânca a fost programată în luna iulie, iar anul acesta motoarele încinse ale bolizilor vor putea fi admirate cu o lună mai devreme, pe 10-11 iunie. Reprezentanții Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu au anunţat că până la ora organizării Campionatului Naţional de Viteză în Coastă va fi deschisă şi Transalpina, pe tronsonul Rânca – Obârşia Lotrului. Astfel, turiştii şi iubitorii sportului sunt aşteptaţi pe cea mai înaltă şosea din România pentru a parcurge unul din cele mai spectaculoase drumuri montane din ţară şi de la nivel european.

Competiție cu tradiție
Stațiunea Rânca este de mai mulţi ani, cu DN 67C, o etapă obligatorie a competiţiei naţionale, care surprinde de fiecare dată piloţii prin spectaculozitatea traseului, cu multe curbe dificile şi un grad de dificultate crescut al traseului ales de către organizatori.
Și în acest an, Campionatul Naţional de Viteză Dunlop Cupa Gorjului – “Vino acasă la Brâncuşi!” este organizat de Clubul Sportiv Autocorex din Târgu-Jiu, Federaţia Română de Automobilism Sportiv şi Ministerul Tineretului şi Sportului.
Conform programului, în prima zi vor avea loc recunoaşterile şi antrenamentele cronometrate. În perioada antrenamentelor şi a competiţiei propriu-zise, circulaţia pe DN 67C va fi închisă. În cea de-a doua zi de concurs sunt programate alte antrenamente şi cele două manşe oficiale de concurs.
Comandamentul şi secretariatul competiţiei va fi găzduit de Centrul de Informare Turistică din faţa Primăriei Novaci.
Festivitatea de premiere este programată la Casa de Cultură din Novaci, iar conferinţa de presă cu piloţii câştigători va avea loc la Primăria Novaci. Traseul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă de la Rânca va fi pe DN 67C, între kilometri 17 şi 22.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here