Răducan vrea 5 jucători! Negocieri avansate la Pandurii

497

Pandurii se numără printre echipele care a pierdut masiv jucători după campionatul recent încheiat, iar în perioada din presezon echipa a fost completată cu mai mulţi fotbalişti de la formaţia secundă. Tocmai acest lucru le-a dat planurile peste cap preşedintelui Narcis Răducan şi antrenorului Petre Grigoraş, care încearcă din greu să formeze un nucleu competitiv în Slovenia. Mai mult, Răducan a admis că echipa noastră nu-şi permite să legitimeze decât jucători liberi de contract: “Perioada de pregătire decurge aşa cum ne-am propus. Este adevărat că în planurile noastre erau mai mulţi jucători, dar vor veni în curând. Am vorbit cu Petre Grigoraş să identificăm rapid fotbaliştii de care avem nevoie, şi eu sunt convins, că în foarte scurt timp, îi vom avea la dispoziţie. Nu este simplu pentru că putem accesa doar o anumită categorie de fotbalişti, jucători liberi cu un salariu moderat pentru că ne raportăm la ce situaţie financiară avem”.
Răducan a vorbit şi despre situaţia lui Ioan Hora şi spune că Pandurii Tg-Jiu va accepta doar o ofertă care să-i permită să investească, imediat, banii primiţi pe golgheterul din sezonul trecut. De asemenea, preşedintele clubului a punctat că transferurile de jucători se fac mai greu în această perioadă din cauza turneului final: “Suntem în discuţii cu mai multe cluburi, deocamdată, noi, verbal, ne-am dat acordul, rămâne ca şi cluburile respective să treacă la fapte. Condiţia a fost ca să vireze suma de transfer imediat şi nu în tranşe sau să dorească împrumut cu opţiune de cumpărare pentru că nu ne ajută să deblocăm situaţia. Aici ne-am împotmolit puţin, dar, în rest, eu sper foarte rapid să se parafeze una dintre opţiunile pe care le avem. E şi dorinţa jucătorului, e şi dorinţa noastră, dar cum anticipam, anul în care este un turneu final, la nivel european sau mondial, lucrurile merg mai greu în ceea ce priveşte transferurile pentru că toată lumea aşteaptă să vadă mişcările echipelor mari, după care, într-un stil piramidal, cad înspre nivelul nostru şi jucătorii accesibili nouă. De aceea s-a întârziat puţin, după câte aţi văzut nu se pot lăuda multe cluburi că au luat bani pe jucători în acest moment. Eu sper să se rezolve până se termină perioada de transferuri. Cu siguranţă, Horică va pleca şi vom putea şi noi să ne folosim de suma respectivă”.
Narcis Răducan spune că şi alţi fotbalişti de la Pandurii au căutare pe piaţă. Printre aceştia s-au aflat fundaşul central Gordan Bunoza şi mijlocaşul defensiv Filip Mrzljak. Totuşi, ofertele sosite pe adresa clubului nu au fost satisfăcătoare: “Discuţii au mai fost, dar nu la sume spectaculoase, până într-o sută de mii de euro. S-au interesat de Bunoza, de Filip, de mai mulţi jucători, dar nu suntem dispuşi să-i lăsăm atât de simplu să plece pentru că vrem şi noi să ne întărim”.
Răducan a punctat faptul că Pandurii, deşi are un plafon salarial substanţial redus, va mai transfera cel puţin patru fotbalişti: “Chiar dacă nu suntem în cea mai bună situaţie financiară, eu zic că uşor-uşor ne vom închega şi, la sfârşitul perioadei de transferuri, echipa nu va arăta cu mult diferit faţă de anul trecut, deşi am redus cu aproximativ 20-25% fondul de salarii, dar în continuare vom găsi jucători care să ne ajute şi să aibă motivaţia necesară să lupte pentru Pandurii. Şi anul acesta vor veni în jur de opt jucători, iar aici îi putem include şi pe Buleică, Vali Munteanu şi Voiculeţ, care deja sunt în mijlocul echipei. Dar, cu siguranţă, 4-5 jucători trebuie să vină neapărat”.

Schimbă antrenorul la echipa a doua!
Nu mai puţin de 10 fotbalişti de la formaţia secundă a clubului au plecat în stagiul de pregătire din Slovenia. Narcis Răducan spune că aceştia au avut şansa să-l impresioneze pe Petre Grigoraş, singurul care va decide dacă se va baza în viitorul sezon şi pe fotbaliştii veniţi de la echipa a doua. Răducan a mai spus că nu există mari diferenţe între ei şi restul lotului: “N-aş judeca aşa cele două loturi pentru că ei sunt tot timpul printre noi. Ca şi titulari, e dificil să mă pronunţ pentru că au nişte jocuri, trebuie în primul rând ca Petre Grigoraş să vă răspundă la întrebarea asta. Eu zic că s-au mişcat bine, au prins o perioadă bună de pregătire, e important că au intrat şi la meciuri şi asta reprezintă un plus pentru ei”.
Antrenorul ce s-a ocupat până acum de destinele formaţiei secunde a clubului, Claudiu Mocioi, nu va mai fi păstrat la lot. Lui Mocioi i s-a terminat înţelegerea, iar Răducan a declarat că va numi foarte repede un nou tehnician: “Săptămâna viitoare sper să decid şi asupra antrenorului de la echipa a doua, pentru că i-a expirat contractul lui Mocioi şi am hotărât o schimbare la acest nivel. Noul antrenor de la echipa a doua trebuie să aibă o comunicare foarte bună cu antrenorul primei formaţii”.

Nu îi îngrijorează banii ceruţi de Condescu
Răducan a vorbit din Slovenia şi despre “litigiul” pe care Pandurii îl are cu fostul preşedinte Marin Condescu.
Cel din urmă susţine că are de primit aproximativ 800 de mii euro de la club în urma unor contracte de prestări servicii. Într-un moment delicat, noul preşedinte al gorjenilor a declarat că nu poate fi vorba de aşa ceva:
“Nu se pune problema să plătim această sumă. Într-adevăr, şi pentru noi a fost o surpriză această notificare, că ar trebui să dăm 800 de mii euro. Este deja în lucru această notificare la departamentul juridic şi cu siguranţă se va clarifica situaţia. Nu pot să spun mai multe, pentru că nu sunt specialist. Şi cei care se pricep mai bine la meseria asta au spus că vorbim de o sumă fabuloasă datată, nu ştiu, de 10 ani, fără o bază juridică. Avem oameni care sunt responsabili de acest departament şi în curând vom avea şi o poziţie legată de această solicitare neobişnuită”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here