Rădoi schimbă din mers. Convocări de urgenţă la echipa naţională

981

Mihai Bălașa (Universitatea Craiova) și Cristian Manea (CFR Cluj) îi vor înlocui pe Vlad Chiricheș și Ionuț Nedelcearu la echipa națională. Cei doi jucători din Liga 1 au fost convocați de urgență de selecționerul Mirel Rădoi după accidentarea lui Chiricheș și iminentul transfer a lui Nedelcearu. Cel din urmă va absenta de la partidele naţionalei din luna octombrie, deoarece nu poate parcurge protocolul UEFA pentru COVID-19. Echipa naţională a României întâlneşte joi, 8 octombrie, de la ora 21.45, la Reykjavik, selecţionata Islandei, în semifinala play-off-ului pentru EURO 2020. În cazul unui succes în Islanda, reprezentativa noastră va disputa pe 12 noiembrie, în deplasare, finala play-off-ului EURO, cu Bulgaria sau Ungaria. De asemenea, România va juca în Grupa 1 din Liga B a Ligii Naţiunilor împotriva Norvegiei pe 11 octombrie, la Oslo (ora 19.00), şi contra Austriei, pe 14 octombrie, la Ploieşti (ora 21.45).

Mirel Rădoi vrea ca ,,tricolorii” să joace un fotbal total în Islanda.
,,Vom încerca să facem pressing, să avem reacție după pierderea mingii, să nu grăbim anumite acțiuni. Ne-am gândit să nu antrenăm loviturile de pedeapsă. Am zis să încercăm să le oferim jucătorilor ideea că pot câștiga în 90 de minute sau eventual în prelungiri. Apoi am spus că nu putem citi jocul, astfel că vom antrena și loviturile de pedeapsă. Când joci contra unei echipe nordice, e clar că fazele fixe vor fi periculoase. Vom antrena aceste lucruri. Contează și inspirația, ce marcaj vor face jucătorii la acel moment. De teren mă tem cel mai tare. Am văzut că terenul e acoperit acum, deci e posibil să fie foarte bun.Trebuie să fim foarte atenți în timpul în care lucrăm. Am căutat ceva comun la cei trei adversari (n.r Islanda, Norvegia, Austria), pentru a antrena același lucru. Cred că în plan tactic se va decide acest meci cu Islanda. Nu există un meci de 90 de minute în care să nu greșești, e clar că trebuie să greșim cel mai puțin”, a spus selecţionerul la conferința premergătoare primei partide.

Se joacă fără spectatori
Federația islandeză a emis o informare cu privire la noile decizii ale autorităților naționale în contextul pandemiei COVID-19. Astfel, deși UEFA anunțase că țările-gazdă pot primi fanii proprii, până la 30% din capacitatea stadionului (fără aceeași posibilitate pentru fanii oaspeți), Islanda-România se va juca fără spectatori. Autoritățile islandeze au anunțat că de luni, 5 octombrie, măsurile de prevenție a răspândirii COVID-19 se vor înăspri, iar una dintre hotărârile luate în acest sezon vizează închiderea stadioanelor pentru public. Alexandru Mitriţă (New York City) şi Ciprian Tătăruşanu (AC Milan) sunt ultimii doi fotbalişti ajunşi în cantonamentul echipei naţionale de la Mogoşoaia. Mitriţă vine de la New York, din Statele Unite, după ce într-un meci de sâmbătă noapte a marcat o ,,dublă” şi a adus victoria echipei sale împotriva lui Inter Miami. Tătăruşanu a fost în lotul lui AC Milan pentru meciul de duminică seară, victoria 3-0 cu Spezia. În această dimineaţă este programat un antrenament în efectiv complet, iar după-amiază, echipa naţională va pleca în Islanda.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here