Putem salva viaţa unui copil de opt ani!

308

La începutul anului trecut, familia Drăghescu, din oraşul Tismana-satul Sohodol, primea o veste cumplită: micuţa lor de numai opt ani, Lidia Vasilica, a fost diagnosticată cu limfom malign non Hodgkin toracal. Odată cu confirmarea diagnosticului, viaţa lor şi a Lidiei s-a schimbat complet, fiecare zi devenind o luptă cu teribila boală. Familia Drăghescu are mare nevoie de ajutor financiar pentru a o putea salva pe micuţă. 5.400 de euro este suma necesară pentru a cumpăra cinci fiole de Erwinase, un medicament ce nu există în farmaciile din România, costul unei fiole fiind de 1.080 euro. Lidia are mare nevoie de acest medicament, iar generozitatea semenilor o pot ajuta să trăiască.

De mai bine de un an de zile o familie din Sohodol – Tismana trăieşte o adevărată dramă. Vasilica şi Vasile Drăghescu au două fetiţe; cea mare, Lidia, în vârstă de numai 8 ani, suferă de cancer. Vasilica Drăghescu îşi aminteşte cu groază ziua în care a aflat că fiica sa ar putea muri; totuşi, medicii le-au dat speranţe, spunându-le că boala a fost descoperită la timp şi că tratamentul cu Erwinase o poate salva. Din păcate, costurile tratamentului depăşesc cu mult posibilităţile financiare ale familiei Drăghescu.

Nevoie urgentă de 5.400 euro
Medicamentul Erwinase, cel care a dat rezultate foarte bune în cazul Lidiei, nu se află pe lista celor decontate de Casa Naţională de Sănătate. Pentru tratamentul fetei, acest medicament va fi achiziţionat din Austria, cel târziu în data de 4 martie cei 5.400 de euro trebuind a fi viraţi în contul din Austria. „Bucuria noastră a fost că medicamentul Erwinase a început să dea rezultate, iar medicii din Bucureşti ne-au spus că trebuie neapărat să îi mai administreze cinci fiole pentru a nu lăsa cancerul să revină. Din păcate, acest medicament nu se află pe lista celor decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate. Am fost şi acolo şi am discutat. Am alergat peste tot să facem rost de bani pentru a continua tratamentul, dar nu am reuşit prea multe. Apoi s-a implicat mass-media şi a început să fie mai bine. La presă am ajuns prin intermediul Asociaţiei Sfânta Ana. Ne-au ajutat mulţi oameni. Sperăm să reuşim. Trebuie să reuşim! Este un tratament destul de dur şi pentru un adult, dar pentru un copil care este pus să lupte cu o asemenea boală. Lidia este un copil curajos”, a povestit Vasile Drăghescu, tatăl micuţei.
Minodora Sucea

CAMPANIE UMANITARĂ „UN JOC PENTRU O VIAŢĂ”
Echipele de baschet ale C.S. Energia Rovinari şi C.N. ”Tudor Vladimirescu” organizează în data de 4 martie 2013, ora 19,30, la Sala Sporturilor, un meci demonstrativ cu scop caritabil. Biletul de intrare este în valoare de 9 lei şi poate fi procurat începând cu data de 26. 02. 2013 de la Sala Sporturilor. Clasa organizatoare va asigura distribuirea biletelor în unităţi de învăţământ. Trupa „Seventh Zone” va deschide seara. Miza jocului este viaţa Lidiei Drăghescu, o fetiţă de numai 8 ani, din oraşul Tismana, satul Sohodol, care a fost diagnosticată cu o maladie cumplită (limfom malign non Hodgkin ). Dosarul medical al micuţei, obţinut prin Asociaţia Română de Oncologie „Sfânta Ana”, a ajuns în atenţia presei gorjene. O scânteie de generozitate a fost suficientă ca elevii clasei a X-a A din cadrul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” să-şi dorească să salveze viaţa Lidiei. Generozitatea echipei C.S. Energia Rovinari s-a alăturat dorinţei de bine a tinerilor liceeni şi aşa s-a născut ideea unei competiţii demonstrative pentru a împlini visul vieţii Lidiei. Cu sprijinul vostru, al iubitorilor de bine şi de frumos, putem reda speranţa unei familii disperate. Alăturaţi-vă fiicei lor, fiţi prezenţi în seara de 4 martie pentru că numai prin voi, prin ajutorul vostru, tratamentul salvator, dar mult prea scump pentru posibilităţile unor oameni obişnuiţi, va putea ajunge la micuţa Lidia Vasilica Drăghescu.
M.S.

Pentru cei care doresc să sprijine familia Draghescu, contul în care pot fi viraţi banii este RO70CECEGJ0108RON0593939 deschis la CEC BANK pe numele DRĂGHESCU VASILICA-LIDIA. Numerele de telefon ale părinților sunt: 0761.165.877, 0760.718.924.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here