Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj, la prima donare de sânge: Au mers încă 24 de colegi cu el

834

Centrul de Transfuzie Sanguină Gorj a devenit neîncăpător în această săptămână. De luni, zeci de jandarmi au trecut pragul unității. Îmbrăcați în uniformă, 25 de oameni ai legii s-au alăturat campaniei naționale ”Donează sânge! Salvează o viaţă!”, iniţiată de Patriarhia Română în anul 2013 şi aflată acum la a XI-a ediție, iar lista rămâne deschisă până vineri. Printre cei care au făcut un gest de mare omenie s-a numărat și purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj, Alin Ivan.

jandarmi donatori 2”Până ieri, peste 25 de jandarmi au donat sânge. Și pentru mine a fost prima donare, m-am alăturat acestei campanii. Am fost un pic îngrijorat, pentru că nu am știut cum e, iar colegii au recepționat foarte pozitiv mesajul și au dorit să vină într-un număr mult mai mare, însă carnetele de donatori ale lor nu le permit să doneze într-un timp mai scurt decât este prevăzut.

jandarmi donatori 3Au vrut mult mai mulți. Acțiunea se termină vineri. Atunci o să stabilim cantitatea de sânge donat, iar pentru a-i diferenția și a fi primiți le-am cerut să vină în ținută militară, pe bază de voluntariat, fiecare cum a vrut. Nu e prima acțiune de acest gen. Este prima pe anul acesta.

jandarmi donatori 4Ne alăturăm în această acțiune pentru soluționarea unei nevoi acute de sânge a spitalelor din Gorj și din țară”, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj. În urma vizitei la Centrul de Transfuzie Sanguină din Târgu-Jiu, jandarmii au primit o zi liberă de la serviciu, câteva bonuri și efectuarea unor analize, gratuit.
jandarmi donatoriCampania naţională ”Donează sânge! Salvează o viaţă!” a Patriarhiei Române are ca scop și creşterea numărului donatorilor de sânge din România, pentru îmbunătățirea stocurilor sanguine. Până în prezent, această acțiune umanitară s-a concretizat în recoltarea a peste opt mii de litri de sânge.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here