„Puci” eşuat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu

614

Sindicatul Independent al Medicilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a convocat, miercuri, o şedinţă la care l-au invitat şi pe managerul Tiberiu Tătaru. Apariţia presei la întâlnirea ce a avut loc în Biblioteca spitalului i-a revoltat pe unii doctori, din motive de ei ştiute. Surse din unitate susţin că medicii ar fi nemulţumiţi de managementul lui Tătaru, unul dintre punctele şedinţei fiind chiar schimbarea acestuia. Informaţia a fost infirmată, la finalul şedinţei, însă se pare că tocmai apariţia presei a stopat „puciul” ce fusese pus la cale din dorinţa anumitor cadre medicale.

Zarvă mare, miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Mai mulţi medici au solicitat o şedinţă cu conducerea unităţii, pe motiv că ar exista o serie de nemulţumiri. Una dintre acestea este pusă pe seama măsurilor ce urmează a fi luate în scopul eficientizării activităţii spitalului. De aici şi până la dorinţa de a schimba managerul nu a mai fost decât un pas, după cum susţin sursele noastre. Apariţia presei a „deturnat” acest plan şi i-a iritat peste măsură pe unii medici, jurnaliştii fiind forţaţi să părăsească încăperea, chiar dacă se aflau într-un spital public. Chiar şi aşa, „puciul” a eşuat, fiind schimbat doar subiectul, nu şi managerul. Şedinţa a durat aproximativ două ore, timp în care s-au purtat discuţii aprinse. Totuşi, medicul Gheorghe Stanciu, iniţiatorul şedinţei şi, totodată, liderul biblioteca spital2Sindicatului  Independent al Medicilor din SJU Târgu-Jiu spune că ţipetele auzite de jurnaliştii care se aflau la uşa Bibliotecii spitalului se datorează timbrului vocal al doctorilor. „Au fost discuţii vizavi de activitatea din spital şi vizavi de acreditare, discuţii strict colegiale. Problemele sunt legate de acreditarea spitalului şi de tot felul de hârtii. Concluzia este că trebuie să ne vedem cel puţin o dată pe lună. Nu au fost probleme de scandal, dar aşa vorbim noi, medicii, mai tare”, a declarat Gheorghe Stanciu, preşedinte al Sindicatului Independent al SJU Târgu-Jiu

Urmează întâlniri lunare
Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, susţine că nu a simţit că ar fi nemulţumiri la adresa managementului său şi că urmează să se întâlnească mai des cu medicii. „Eu cred că nu sunt nemulţumiri la adresa mea, sau cel puţin nu am observat eu. Sindicatul Independent al Medicilor,  reprezentat de domnul doctor Stanciu, în calitate de preşedinte, a convocat şedinţa. S-a convocat această şedinţă pentru o discuţie care, consider sedinta spital 2eu, a fost oportună şi binevenită. Este vorba despre problemele pe care noi trebuie să le depăşim în ceea ce priveşte acreditarea, despre buna funcţionare a secţiilor, iar medicii au avut nişte idei, o parte dintre ele fiind pozitive şi agreate. S-a discutat cu voce tare ca să se acopere unul pe altul, dar nu s-a ţipat. (…) S-a discutat despre eficientizarea unor secţii ale spitalului, pe care urmează să le realizăm în viitor, probabil prin comasare sau prin schimbarea titulaturii şi aici mă refer la Obstetrică şi Ginecologie, pe care fie o să le unim ca Obstetrică – Ginecologie I şi Obstetrică – Ginecologie II, sau de a le unifica în formula Obstetrică – Ginecologie. Rămâne să discutăm să vedem ce formulă vom alege”, a explicat Tătaru.
sedinta spital 3Cu toate acestea, surse din spital spun că medicii intenţionau să îi ceară demisia managerului Tiberiu Tătaru, însă apariţia presei le-a stricat planul. Cadrele medicale sunt nemulţumite, se pare, de dorinţa conducerii spitalului de a comasa anumite secţii şi de a le muta pe altele. Nu ar fi exclus ca medicii nemulţumiţi să pună la cale un alt plan de debarcare a conducerii spitalului, întrucât măsurile organizatorice impuse de Tătaru ar urma să îi lase pe unii fără funcţii, iar altora să le strice liniştea.
Minodora Sucea

2 COMENTARII

  1. Sindicatul medicilor cu care se lauda Stanciu are…16 membri ca unul a plecat in arest (Vodislav) iar vreo 2 s-au pensionat.Meia de varsta a sindicatului e 60 de ani asa ca Stanciu latra in numele unui sindicat care e doar o comicarie.Sa ii cereti sa faca publice lista cu numele membrilor sau macar numarul de membrii inscrisi in mod oficial.In rest varstnicul doctor Stanciu e bun de scandal!

  2. Mogulul Stanciu s-a saturat de medicina si acum schimba directorii.Are si sindicat al medicilor.Pai unde mai exista in lume sindicat al medicilor decat in Tg Jiu total ilegal.Medicii trebuie sa fie afiliati unei asociatii profesionale care sa le apere drepturile nu sindicat.Puneti mana si faceti medicina si lasati functiile de conducere in seama altora ca de-aia v-ati facut medici.Pentru 3 nemultumiti haotici ati umplut paginile ziarelor degeaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here