PSD, victorie categorică în Gorj! Fiefurile PNL, înroșite

482

Partidul Social Democrat și-a adjudecat fără drept de apel victoria alegerilor parlamentare, atât la nivel național, cât și la nivelul județului Gorj. PSD a bătut tare, în ciuda prezenței scăzute la vot, în Gorj, la urne prezentându-se 41,55% dintre cetățenii cu drept de vot. Surpriza scrutinului o reprezintă însă scorul Uniunii Salvați România, care se plasează la nivel național la 9%, conform exit-poll-urilor realizate la nivel național, dar și scorul extrem de scăzut al PNL-ului, care abia a depășit 20 de procente la nivel național. Rezultatele par chiar mai scăzute în Gorj, față de media națională pentru liberali, care ar fi câștigat, potrivit primelor rezultate de după scrutin, doar un scaun de deputat la nivelul județului. Asta și pentru că PSD a reușit să obțină scoruri mari și în fiefurile PNL, pe unele reușind chiar să se cucerească ori să se apropie la doar câteva voturi de liberali.
La două ore de la închiderea urnelor, PSD era câștigător la diferență mare de PNL, la Stănești. Social-democrații ar fi obținut scoruri mari și în localitățile Roșia de Amaradia, Prigoria, Alimpești, Bumbești-Jiu, Bălești, toate cu edili liberali. Victoria se striga și la Drăguțești dar și în fiefurile PSD, mai ales în cele cu primari numiți în vară.
PSD-iștii și-au savurat, din acest motiv, victoria încă din primele minute după alegerile parlamentare, exit-poll-urile cotând acest partid la peste 45%, dar și câștigător al scrutinului din 11 decembrie. De altfel, Victor Ponta, candidat de Gorj, deputatul votând la Târgu-Jiu, a avansat chiar posibilitatea ca PSD-ul să fi obținut aproape de 50% din voturile valabil exprimate.
Independenții nu ar fi obținut, în schimb, voturile care îi puteau trimite în Parlament, Ion Călinoiu anunțând deja că va rămâne cu acest statut și după finalizarea numărătorii voturilor. Procente de peste 5% ar fi obținut în județ PRU, PMP și ALDE.
PSD speră în acest context să își adjudece și al treilea mandat de deputat și unul de senator, în timp ce al doilea mandat de senator se va juca, cu siguranță, la redistribuire.
În ceea ce privește incidentele electorale din Gorj acestea au fost infime, în secția de la Curtișoara fiind oprită votarea timp de 15 minute, deoarece s-a înregistrat o pană de curent. Legat de sesizările la BEJ, una a fost înregistrată de PNL, în timpul scrutinului, privind continuarea campaniei PSD pe o rețea de socializare.
O sesizare la BEJ Gorj a făcut și candidatul UDMR, Cristi Tudor, reclamând că PRU îndeamnă cetățenii, prin mesaje, să meargă la vot.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here