PSD Gorj nu face propuneri de secretari de stat

399

Reprezentanţii PSD Gorj nu au făcut nominalizări în privinţa secretarilor de stat. Ion Călinoiu, preşedintele executiv al organizaţiei judeţene a Partidului Social-Democrat a declarat că această responsabilitate revine actualilor miniştri.

Nominalizarea secretarilor de stat din ministerele Guvernului Ponta a stârnit deja o serie de zvonuri. Nume precum cele ale social-democraţilor gorjeni Andrei Maioreanu sau Ion Işfan, erau vehiculate ca propuneri pentru funcţii de secretari de stat în Ministerul Energiei, respectiv Ministerul Educaţie. Totuşi, Ion Călinoiu, preşedintele executiv al organizaţiei judeţene a Partidului Social-Democrat a declarat că această responsabilitate revine miniştrilor. „Sub aspectul nominalizării unor oameni din cadrul PSD care să îndeplinească funcţia de secretari de stat, noi nu avem aşa ceva. Este un lucru binecunoscut şi bine-stabilit de primul ministru Ponta, că selectarea oamenilor care trebuie să coordoneze şi să aibă responsabilitatea anumitor domenii de activitate nu se face decât de cei care au această responsabilitate, în speţă miniştri de la ministerele respective”, a declarat Călinoiu.
Astfel, cine doreşte o asemenea funcţie, trebuie să se adreseze ministrului. „Solicitările celor ce vor să concureze şi să ocupe o funcţie de secretar de stat se depun direct la minister şi nu strict prin filtrul politic. În filtrul politic, eventual, se poate interpreta că a reuşit să fie promovat din rândul membrilor de partid. Noi spunem foarte clar că sunt profesionişti şi cunoaştem în detaliu resursa Uniunii Social – Liberale şi a Partidului Social Democrat în mod deosebit. Dar responsabilitatea selectării secretarilor de stat revine miniştrilor care au această sarcină, de a ridica standardul prin realizarea unor indicatori de performanţă a unităţilor pe care le au în coordonare şi responsabilitate”, a explicat Ion Călinoiu, preşedintele executiv al organizaţiei judeţene a Partidului Social-Democrat a declarat că această responsabilitate revine actualilor miniştri.
Reamintim faptul că PSD Gorj are un secretar de stat în actualul Guvern, în persoana lui Bebe-Viorel Ionică, acesta fiind reconfirmat pe funcţia de secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here