PSD Dănești, fără președinte! Bîrsanu, obligat să-și dea demisia

711

Emil Bîrsanu, lider de sindicat SMEO la Rovinari, și-a dat demisia joi, 24 mai 2018, din funcția de președinte al organizației PSD Dănești. Demisia s-a datorat cerinței unanime a membrilor organizației PSD din comuna situată la câțiva kilometri de Târgu-Jiu, social-democrații fiind nemulțumiți de lipsa de interes a liderului, privind munca de partid. De altfel, Bîrsanu a fost reclamat recent la vârful CE Oltenia de un salariat al CEO, intrat în greva foamei, pentru că, respectivul, folosindu-se de calitatea de lider PSD, ar fi obținut mai multe clase de salarizare atât pentru el, cât și pentru acoliți de-ai acestuia. Bîrsanu intenționează să candideze acum pentru o funcție la vârful SMEO.

Bîrsanu a rămas de joi simplu membru al PSD Dănești, organizație pe care a condus-o în ultimii ani, rămânând și consilier local PSD la primăria din comună. La cererea organizației, Bîrsanu a făcut pasul politic înapoi, social-democrații din Dănești fiind foarte nemulțumiți că respectivul a dat dovadă de un mare egoism, angajându-și propriile rude, în detrimentul altor colegi la care le-a întors spatele. Social-democrații povestesc că respectivul, rudă cu directorul adjunct al Minprest Serv Rovinari, Aurelian Cârstina, a profitat de ocazie și și-ar fi reangajat soția plecată din CEO cu ordonanță la Minprest, după care a transferat-o la companie, nevasta liderului prestând, în prezent, pază la una din porțile de intrare ale SE Rovinari. Angajați ai CEO spun că nevasta liderului de sindicat ar fi salariata firmei de pază a companiei și nu a societății private care a preluat contractul pentru trei luni.

Reclamat că nu muncește pentru cât este plătit
Fostul grevist al foamei, Mihai Nanu, de la Cariera Rovinari, a anunțat în timpul protestului său recent de la CEO că Bîrsanu prestează ca “brigadier” pe un excavator dezafectat, dar pentru care este foarte bine remunerat. Nanu a anunțat apoi că a sesizat în scris conducerii CEO cazul “Bîrsanu”, urmând ca și cele reclamate să fie cercetate de către superiorii societății de stat. În locul lui Bîrsanu, organizația PSD Dănești își va stabili un nou președinte, în perioada imediat următoare. Organizația își dorește la cârma PSD Dănești un alt consilier local, bine văzut și foarte cunoscut în localitate.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here