Prunariu a sesizat IPJ după auditul de la Pandurii

378

O copie a raportului de audit, finalizat recent la Clubul de Fotbal Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, a ajuns la IPJ Gorj alături de o sesizare privind cercetarea faptelor de natură penală care ar fi fost depistate de investigatori în actele clubului. Preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu, Mihai Prunariu, a anunţat joi că auditul a fost finalizat săptămâna trecută, iar el, în calitate de preşedinte al CA, a sesizat organele de cercetare cu privire la un posibil fals intelectual săvârşit de fosta conducere a clubului de fotbal, nedorind însă să menţioneze dacă este vorba de unul sau mai mulţi membri din fosta conducere.

“Auditul a fost gata săptămâna trecută, dar nu îl pot face public pentru că trebuie să îl discut şi să îl prezint Consiliului de Administraţie şi Adunării Generale a Asociaţilor, după ce voi avea ok-ul, îl voi face public. În momentul în care mi-a parvenit acest audit, eu, în calitate de preşedinte al consiliul de administraţie, am făcut o sesizare la IPJ Gorj. Dacă sunt chestii de natură penală sau nu, să se sesizeze, să le ancheteze şi să spună despre ce e vorba. Am depus tot raportul de audit şi a fost o sesizare făcută din partea clubului. Nu sunt eu în măsură să constat dacă sunt lucruri de natură penală sau nu, din punctul meu de vedere sunt şi chestiuni care încalcă legea. Eu am făcut sesizarea, mai departe e treaba organelor de anchetă să stabilească dacă sunt chestii de natură penală sau nu. Chiar în raportul de audit există o chestiune de fals intelectual din partea fostei conduceri şi sunt foarte multe capitole cuprinse în audit. Nu ştiu dacă e vorba de o singură persoană sau mai multe”, a spus Mihai Prunariu.

Prejudiciul, apanajul Finanţelor
Şeful de la Pandurii a mai menţionat că auditul nu a stabilit prejudiciul adus clubului de fotbal, acest lucru rămânând în sarcina reprezentanţilor Direcţiei de Finanţe Publice. Respectiva verificare a început în luna martie şi a vizat acţiunile întreprinse la nivelul clubului în anii 2012 şi 2013.
“Auditul nu a stabilit niciun prejudiciu pentru că a rămas în sarcina Finanţelor Publice să stabilească acest lucru. (…) Sunt multe lucruri care încalcă legea. În momentul în care va exista un proces noi putem să ne constituim parte civilă. Controlul a vizat anii 2012-2013, pe doi ani s-a derulat auditul şi a fost făcut de o firmă specializată în domeniu”, a completat Prunariu.
Deja, foştii lideri ai CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, Marin Condescu şi Viorel Temelescu au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni care privesc prejudicierea clubului de fotbal cu sume incredibil de mari. Procesul se află pe rolul Tribunalului OLT.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here