Protest la Şcoala din Câlnic – Nu s-a intrat la clase timp de două ore

359

17Timp de două ore ieri, la Şcoala generală din comuna gorjeană Câlnic, cursurile au fost întrerupte pentru că profesorii au refuzat să mai intre în clase.

Acest lucru se datorează unui protest realizat de dascălii nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit al cel de-al 13-lea salariu.

Plata celui de-al 13-lea salariu a încins spiritele. Profesorii, nemulţumiţi, au protestat în faţa unităţii de învăţământ şi au refuzat să ţină cursurile. Întrebat despre cele întâmplate, primarul Dumitru Vulpe a declarat că simte o influenţă politică în spatele acestei greve şi că de fiecare dată a făcut tot ce i-a stat în putinţă să asigure drepturile salariale ale celor 23 de cadre didactice, cu atât mai mult cu cât aceştia au primit şi tichetele cadou, în timp ce alte primării nu le-au mai dat de foarte mult timp.
Protest neautorizat
Deşi între orele 10.00 şi 12.00 profesorii nu au mai intrat la ore, nu au reuşit să obţină mare lucru. Banii îi vor primi luna viitoare, aşa cum li se explicase deja de către edilul localităţii. Un alt motiv pentru care dascălii au refuzat ieri să predea în intervalul orar amintit mai sus, este întârzierea încă de la sfârşitul anului trecut a procentului de 2 % din salariul de încadrare.
Liderul sindical al profesorilor din Câlnic, Ion Ciocârlie, a declarat că reprezentanţii primăriei ştiau încă de săptămâna trecută despre acest protest, în ciuda faptului că inclusiv conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean gorj consideră protestul neutorizat şi ilegal. Astfel, cele două ore în care cursurile nu s-au ţinut ar putea fi tăiate din salariul profesorilor.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here