Protest ziua a doua, sub presiune: Burlan, transferat de la SDM la noroiul din carieră

509

Peste 500 de salariaţi ai CEO s-au prezentat şi în această seară în Piaţa Prefecturii pentru a doua zi, avizată, de protest, urmând ca liderii FNME să facă diligenţe, la autorităţile municipale, săptămâna viitoare, pentru aprobarea unei alte runde de manifestări sindicale. Ziua a doua de protest nu a fost cu mult diferită de prima, doar că de data aceasta sindicaliştii au acuzat, cu exemple, că administraţia CEO chiar face presiuni asupra salariaţilor. Potrivit unuia dintre liderii FNME, directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, l-ar fi anunţat pe fostul director al SNLO, Daniel Burlan, că va fi transferat de la SDM la o carieră pentru că a făcut unele declaraţii care l-au supărat pe managerul Laurenţiu Ciurel.

protest fnme (5)Liderii FNME au acuzat ieri, vehement, că, în loc să facă dialog sindical, conducerea CEO face presiuni pe salariaţi. Prima victimă, Daniel Burlan, ex-directorul SNLO, care ar fi fost deja anunţat să-şi facă bagajele de la SDM, pentru a fi mutat la o carieră de la marginea judeţului. O spune chiar Gheorghe Etăgan, sindicalist al FNME, cu menţiunea că lui Burlan i s-ar fi spus, joi, că va fi mutat, pentru declaraţiile sale supărătoate, fie la Chişcani, fie la Berbeşti.
protest fnmeDe altfel, spusele lui Etăgan par reale atâta timp când conducerea CEO a contestat, oficial, prin comunicat de presă, spusele lui Burlan. Nu poate fi negată astfel supărarea lui Ciurel pe Burlan dar şi faptul că vor fi repercusiuni pentru cel care şi-a permis să vorbească fără aprobarea managerului CEO.

protest fnme (3)Protest nedeterminat
Presiunile oficialilor CEO pe salariaţi îi va ţine de altfel, zile bune în piaţă, pe protestatari. O spune chiar Constantin Mitrescu, lider al FNME. “Noi nu plecăm, nu o să încetăm protestele şi seria conflictului de muncă care va mai dura vreo 15-20 de zile până se va ajunge la nivelul maxim, la acea grevă generală. Dumnealui (managerul CEO n.r.) vrea chiar răul acestei societăţi, atâta timp cât nu vrei să pleci acum cât se mai poate face ceva şi pleci doar cu grevă generală, înseamnă că nu-ţi urmăreşti decât acei bani ai tăi şi să stai cât mai mult să poţi jecmăni această societate”.
DSC_0039Şi Etăgan susţine un lucru similar, cu completarea că nu înţelege de ce Ciurel nu mai vrea dialogul sindical pe care îl promovase la începutul mandatului său, la vârful structurii energetice.

DSC_0028“Jos Ciurel”, şi la pichetarea de joi
În ce priveşte pichetarea de ieri şi de data aceasta protestatarii au strigat în piaţă, “Jos Ciurel”. De asemenea, aceştia au declarat, fără menajamente că managerul CEO trebuie să plece acasă, dar şi că salariaţii nu pot pierde la salarii atâta timp cât sunt atât de încorsetaţi în datorii la bănci. Sindicaliştii susţin că vor protesta, în continuare, în semn de nemulţumire faţă de propunerea administraţiei companiei de reducere cu 20% a fondului de salarii şi de eliminare a primelor şi sporurilor angajaţilor.
A.Stoica

DSC_0037 protest fnme (1)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here