Protecţia Copilului Gorj în stand-by

327

protest sanitas dgaspc (1)După mai multe proteste şi revendicări salariale, sindicatele din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au rămas în aşteptare.

Reprezentanţii Guvernului în teritoriu le-au promis sindicaliştilor că vor înainta o adresă către Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale pentru a se găsi o rezolvare a problemelor ridicate de aceştia.

La ultimul protest al membrilor sindicatului SANITAS DGASPC Gorj, din 15 aprilie, s-a stabilit o reuniune a liderilor sindicali şi autorităţilor locale. Întâlnirea s-a desfăşurat vineri, 16 aprilie 2010, la ea participând subprefectul Horaţiu Gorun, secretarul judeţului Gorj, Zoica Zamfirescu, conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, conducerea Agenţiei de Prestaţii Sociale şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. Scopul şedinţei a fost discutarea problemelor ridicate de sindicalişti în ceea ce priveşte aplicarea legii unitare a salarizării şi respectarea contractelor colective de muncă.
Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale trebuie să rezolve problema
Subprefectul Horaţiu Gorun, a anunţat că Instituţia Prefectului, împreună cu Consiliul Judeţean Gorj, vor înainta o adresă comună Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale pentru a se găsi o rezolvare a problemelor ridicate de sindicalişti.
Contactată telefonic, lidera sindicatului SANITAS DGASPC Gorj, Domnica Gridan ne-a declarat că „autorităţile locale sunt de acord cu revendicările noastre şi ne sprijină, dar problema se rezolvă la nivel central, la Bucureşti. La întâlnirea de vineri ni s-a citit o adresă cu revendicările noastre, care se va înainta Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.”
Instanţa judecătorească, speranţa sindicaliştilor
La instanţa de judecată din Târgu-Jiu au fost deja depuse primele acţiuni de contestare a deciziilor de reîncadrare ale salariaţilor DGASPC Gorj. Aceasta este ultima cale de rezolvare a problemei salariilor şi sporurilor angajaţilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. „Salariaţii Direcţiei îşi pun toate speranţele în instanţă şi în liderii sindicali, care luptă pentru recâştigarea drepturilor lor salariale, pierdute ilegal şi abuziv. Acţiunile sunt depuse la instanţă în regim de urgenţă, fiind un conflict de muncă. De regulă, la a doua înfăţişare se dă soluţia. Aşadar, sperăm că problema se va rezolva destul de repede”, a conchis Domnica Gridan.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here