Propun amânarea plății utilităților pentru 3 luni

2257

PSD, ALDE și Pro România au depus la Parlament un proiect de lege care prevede o serie de facilități fiscale pentru persoane fizice și companii. Între acestea, amânarea plății contribuțiilor sociale aferente salariilor, eșalonarea acestor plăți și amânarea plății utilităților (apă, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV) pentru 3 luni, începând cu luna martie 2020.
„Avem împreună majoritatea necesară să îl adoptăm rapid – dar dacă Guvernul preia azi acest proiect și îl adoptă ca Ordonanță de Urgență, îi voi felicita public. Am anunțat, de asemenea, că vom vota pentru proiectul deja depus în Parlament privind amânarea ratelor la bănci. Și aici trebuie acționat #acum. Fiecare zi pe care o pierdem în acest război va însemna distrugere economică, suferințe pentru oameni și pierderi ireparabile pentru dezvoltarea României”, a transmis deputatul de Gorj Victor Ponta, liderul Pro România.
La expirarea perioadei de trei luni, beneficiarii de servicii de utilități vor plăti sumele scadente, eșalonat, pe o perioadă de 12 luni de la expirarea perioadei, fără a li se percepe dobânzi și penalități de întârziere.
Proiectul este inițiat de Marcel Ciolacu, Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here