Proprietarul stației de betoane din Cătunele neagă acuzațiile! Arată că are contract cu o firmă din Vâlcea pe distribuția energiei electrice

590

Stația de betoane din Cătunele are contract din anul 2012 cu firma GDM Logistic Vâlcea pentru furnizarea energiei electrice, facturile pentru curent fiind plătite lunar către această firmă. Cel puțin asta susțin reprezentanții stației, cu mențiunea că un localnic le-ar fi făcut, în mod injust, nenumărate reclamații la toate autoritățile, ca și cea legată de preluarea curentului din rețeaua CEO, deoarece societatea nu ar fi acceptat să-i plătească lunar o sumă de 1000 de lei. Firma susține, de asemenea, că nu are relații contractuale cu CE Oltenia și nici nu a furnizat piatră pentru Cariera Lupoaia cu patru ani în urmă, așa cum localnicii au reclamat recent.

Proprietarul TMC Wood INVEST Tranzit, care deține stația de betoane din Cătunele, acuzată că s-ar alimenta din rețeaua de energie a CEO, a negat, luni, că ar avea vreo legătură cu compania de stat, privind furnizarea de energie electrică. Fosta societate a deținut, de fapt, un contract cu CEZ, iar actualul beneficiar a încheiat un contract cu GDM Logistic Vâlcea, firmă care și emite facturi pentru energia electrică consumată de acest punct de lucru. Societatea mai spune, prin reprezentant, că ar deține un transformator propriu și că nu are alte probleme în zonă, mai puțin cu un vecin care ar fi reclamat firma peste tot. “Avem probleme cu un vecin care ne-a reclamat peste tot pe motiv că îl poluăm. Noi avem contract cu această firmă din Vâlcea, privind furnizarea de energie electrică, și nu cu CEO. Stația deține un transformator propriu. Cariera Lupoaia are un altul”, a spus unul dintre reprezentanții societății pentru Gorjeanul.

David nu vrea la Primărie! S-a săturat de acuze
De altfel, un electrician al CEO a fost trimis și de directorul Carierei Roșiuța, Constantin David, ieri, în zonă, șeful unității miniere fiind supărat că sunt persoane la Cariera Lupoaia care asociază stația de betoane cu mandatul său, de doar doi ani, avut în fruntea unității din Cătunele. “Am trimis un electrician de la Lupoaia să verifice, dacă stația de betoane este legată la rețeaua unității miniere. Mi-a spus că este separat. Oricum eu nu am nicio legătură cu societatea în cauză. A fost încheiat un contract cu o firmă privată pentru platforma acelui excavator de la Lupoaia, prin SEAP, dar, nu este vorba despre aceeași firmă cum se vehiculează. Nici treaba cu concasorul nu este adevărată. Am ajuns să cred că sunt asociat cu toate așa-zisele nereguli din această unitate minieră pentru că am spus că vreau să fiu sondat pentru primărie. Oricum nu voi candida, nu îmi doresc acest lucru”, a declarat, luni, directorul David. Gorjeanul, dar și conducerea CE Oltenia au fost sesizate, la finalul săptămânii trecute, că stația de betoane privată din Cătunele ar fi racordată în baza unei înțelegeri la rețeaua de energie electrică a CEO. Acest fapt impunea, luni, o verificare a companiei în zonă, mai ales când firma a fost acuzată că ar fi deținut și un concasor similar cu unul dispărut de la subunitatea minieră din Cătunele.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here