Pronosticurile electorale ale lui Morega: “Ponta, Popeangă, Iriza, Greblă, Ruşeţ şi Cupă vor câştiga parlamentarele. Două Colegii sunt cu surprize!”

458

Dan Ilie Morega, deputat independent de Gorj, şi-a prezentat, pe ultima sută de metri de campanie electorală, în urma unei analize politice bazate pe propria experienţă, care sunt potenţialii câştigători ai alegerilor din 9 decembrie. Parlamentarul dă câştigători, din prima, patru USL-işti, şi doi candidaţi ARD, subliniind că, Colegiul 2 de Deputaţi şi Colegiul 4 de Deputaţi poate fi cu surprize, deşi au şanse la mandat atât un candidat ARD cât şi unul USL. Morega subliniază că în aceste două Colegii totul depinde de votul cetăţenilor, dacă vor vota alianţa sau omul.

Deputat timp de patru ani, acum pe final de mandat, Dan Ilie Morega, şi-a luat în serios rolul de analist politic. Acesta a făcut o analiză pertinentă a colegiilor din Gorj şi şi-a prezentat public concluziile, rezultatele nefiind departe de realitate. Morega crede astfel că Victor Ponta va închide Colegiul 6 de Deputaţi, reuşind să-l învingă pe Dan Diaconescu, de la PPDD, şi pe Nicu Daviţoiu, ARD, cei doi luptându-se însă în procente pentru locul doi în ierarhia perdanţilor. “Ponta va câştiga, indiscutabil. A câştigat două mandate îl va lua şi pe al treilea, fără emoţii”, a declarat Morega.

Vâlceanu şi Weber, cu şanse egale
În ce priveşte Colegiul 2 de Deputaţi, pe care se bate Mihai Weber de la USL cu Dan Vâlceanu de la ARD, Morega nu oferă un răspuns sigur. “Weber va fi votat dacă se votează USL-ul nu omul, Vâlceanu, invers. Cel din urmă are mai multă experienţă politică şi a făcut, cu adevărat, campanie. A avut şi posibilităţi materiale şi să nu uităm că tatăl său, Eugen Vâlceanu, are experienţa scrutinului şi şi-a ajutat, cu siguranţă fiul. Zona este una în care PSD nu a dovedit că poate face treabă, Mugurel Surupăceanu nefiind văzut în Colegiul 2. Mandatul lui Surupăceanu poate atârna greu de gâtul lui Weber care are însă şansa lui. Aici pe 2 vor fi surprize”, a declarat Morega.

Colegiul 3 şi Colegiul 5, cu câştigători din prima
Morega îi dă, în analiza sa, şansa câştigătorului lui Scarlat Iriza, candidat USL. “Iriza va închide Colegiul 3 cu un procent mare. Nu are contracandidat şi Iriza are deasupra umbrela USL. Va scoate un procent mare”, a declarat Morega care îl vede câştigător la fel şi pe Vasile Popeangă, pe Colegiul 5. “Vasile Popeangă va lua şi el un procent mare pe Colegiul 5. Nu va avea emoţii să câştige, în primul său mandat a ajutat primarii şi este cunoscut în zonă. Apoi, chiar şi-a făcut campanie electorală”, a completat Morega.

Colegiul 4 de deputaţi, la mâna minerilor
În Colegiul 4 de Deputaţi pot apărea, de asemenea, surprize. Camelia Khraibani, candidata USL, are şansa să îl bată pe Militaru, dezavantajat de sigla ARD. “Khraibani este medic, cu siguranţă are bazinul său electoral. Candidează şi pentru USL deci şansele ei cresc. În acelaşi timp, Militaru are votanţii lui în zona de minerit. Tind să cred că Khraibani va câştiga dar nu se ştie niciodată”, a declarat Morega.

Cupă, câştigător pe Colegiul 1
Dan Ilie Morega îl creditează câştigător pe Ion Cupă, Candidatul ARD pe Colegiul său. “Ion Cupă va câştiga. Este din zonă, este de profesie finanţist şi oamenii îi apreciază. Nu poate fi bătut de Iana care vine de la Bucureşti”, a declarat Morega. Acesta susţine că el cunoaşte zona Colegiului 1, reprezentând-o în Parlament timp de 4 ani, cunoaşte primarii şi cetăţenii, iar acest lucru îl determină să susţină că Ion Cupă va câştiga. De altfel, Morega nu a ascuns niciodată că îl susţine pe Ion Cupă, deputat pe Colegiul 1.

Greblă şi Ruşeţ rămân senatori
În ce priveşte cele două Colegii de Senat, Colegiul 1 şi Colegiul 2, Morega le dă şanse la un nou mandat atât lui Ion Ruşeţ, candidat ARD, cât şi lui Toni Greblă, candidat USL. “Greblă va închide Colegiul 2 iar Ruşeţ va lua mandatul la redistribuire. Cei doi vor ocupa, în continuare, fotoliile de parlamentari, fără dubiu”, a conchis Morega, subliniind că acei doi parlamentari au notorietate şi şi-au făcut treaba pentru gorjeni.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here