Proiectul “Pe Calea Succesului” a ajuns la Târgu-Jiu

559

În contextul în care tinerii din România nu se mai intersectează, din varii motive, cu repere morale şi valorice şi din această cauză nu mai disting autenticul de contrafăcut, Asociaţia Tinerilor pentru România (ATPR) vine în întâmpinarea lor cu proiectul naţional “Pe Calea Succesului”, derulat în mai multe oraşe din ţară. Recent, proiectul a ajuns şi la Târgu-Jiu. Mai exact, pe 21 martie, un grup de 25 de tineri au luat parte la o conferinţă despre succesul în viaţă ce s-a desfăşurat la Colegiul Naţional “Spiru Haret”.

pe calea succesuluiPrin acest demers, ATPR şi-a propus atât să promoveze reperele de succes locale, cât şi să îi inspire pe tineri cu privire la modul în care aceştia vor cântări succesul, valoarea şi oamenii. “Într-o lume în care valorile societăţii încep să lipsească cu desăvârşire, în care pe paginile ziarelor de scandal sunt prezentate false modele de viaţă, prin acest proiect dorim să schimbăm ştirile negative, să aducem faţă în faţă cu tinerii modele ale societăţii”, a declarat Cristian Tănase, preşedintele Asociaţiei Tinerilor pentru România. “Aşa cum am mai spus, o schimbare în bine a societăţii româneşti poate fi posibilă doar cu o gândire pozitivă şi cu o minte sănătoasă şi deschisă. Pentru asta avem nevoie de tineri capabili, antrenaţi în acest joc al schimbării de către oameni capabili, demni de a fi exemple. Asta am urmărit prin realizarea acestui proiect”, a spus şi Daniel Lăcătuşu, preşedinte ATPR Târgu-Jiu.

pe calea succesului (2)La Colegiul Naţional “Spiru Haret” din oraş, inspectorul şcolar pentru educaţie permanentă şi activităţi extraşcolare din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Grigore Alexandrescu, le-a vorbit tinerilor despre modele de viaţă şi cum poate fi obţinut succesul în această lume în care autenticul nu se mai distinge de contrafăcut. Proiectul “Pe Calea Succesului” s-a mai desfăşurat în oraşele Constanţa, Sibiu şi Arad. Asociaţia Tinerilor din România este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 2013, care are ca obiective majore promovarea tinerilor în mediul social, economic şi educaţional, precum şi responsabilizarea acestora cu privire la viaţa lor şi rolul pe care îl au în familie, şcoală şi societate.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here