Proiectul ,,Lumină din Lumină”, la final

1852

Sărbătoarea Sfintei Treimi a reunit, luni, în biserica Parohiei Motru II, după Sfânta Liturghie, părinți, copii și cadre didactice pentru a sărbători și a încheia activitatea tinerilor implicați în proiectul „Lumină din Lumină”, al Arhiepiscopiei Craiovei.

Sub îndemnul „Prieteni cu Dumnezeu! Azi, mâine și pentru totdeauna”, grupul parohial al tinerilor din parohia Motru II a participat la activitatea destinată sărbătoririi activităților cultural-religioase cu prilejul prăznuirii întâiului hram, pe care s-a zidit biserica parohială, și anume Sfânta Treime. Pentru a marca această zi de bucurie în parohia Motru II, tinerii grupului parohial „ Sf. Cuv. Parascheva” au dorit să lase o fărâmă de bucurie în sufletele celor ce au fost prezenți la activitatea desfășurată în biserica parohială. Evenimentul a început cu un cuvânt de mulțumire, rostit de preotul paroh Dan Zglobiu, adresat cadrelor didactice și mai ales copiilor implicați în proiect. Biserica, scoala și familia reprezintă nucleul esențial pentru o societate normală, în duhul și adevărul Sfintei Evanghelii, a subliniat părintele paroh. Evenimentul dedicat încheierii activităților pe anul 2020-2021, din cadrul proiectului catehetic „Lumină din Lumină”, a debutat cu prezentarea activităților tinerilor reunite într-un clip multimedia.
Apoi, copiii au încântat audiență cu un program artistic, unde au recitat poezii și au interpretat pricesne ortodoxe. În finalul activității, preoții slujitori ai Parohiei Motru II au înmânat, în semn de mulțumire și apreciere pentru promovarea valorile creștine românești, diplome cadrelor didactice implicate în proiectul catehetic. Gândurile de mulțumire și apreciere s-au îndreptat către cadrele didactice de la Colegiul Tehnic, Școala Gimnaziala Nr. 2 și Colegiului Național ,,George Coșbuc” din Municipiul Motru, dar și către cei doi coordonatori laici ai grupului de tineri ai parohiei.
Alături a fost și primarul municipiului Motru, Cosmin-Costel Morega, care a adresat un cuvânt de apreciere pentru tinerii din comunitate, care se implică în acțiunile culturale pentru păstrarea valorilor tradiționale românești. Totodată, acesta i-a asigurat pe cei prezenți că Instituția Primăriei Municipiului Motru și colegii din Consiliul Local vor sprijini în continuare toate activitățile desfășurate de tinerii Municipiului Motru. Părintele coordonator al grupului de tineri ai Parohiei Motru II, părintele Marius Breană, i-a asigurat pe cei prezenți că activitățile se vor înmulți și așteaptă cu brațele deschise pe toți tinerii care vor să se alăture grupului parohial. Ziua dedicată tinerilor din grupul parohial s-a încheiat cu o agapă frățească, la care au participat toți cei prezenți la activitatea de la Motru.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here