Proiectul contra etnobotanicelor, apreciat de TSD Gorj

347

Organizaţia Judeţeană a Tineretului Social Democrat(TSD) Gorj apreciază şi salută iniţiativa Consiliului Judeţean de a aproba hotărârea privind stabilirea unor măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a tineretului din judeţul Gorj.

Asta după ce, un proiect de hotărâre care vizează stabilirea unor măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a tineretului din judeţul Gorj a fost aprobat, joi, de către consilierii judeţeni.

“Considerăm că interzicerea comercializării, deţinerii si distribuirii plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope de orice fel, care aduc atingere dezvoltării fizice şi morale a tinerilor sau pun în pericol viaţa şi sănătatea populaţiei, este binevenită. Hotărârea prevede interzicerea acestora pe o rază de 2.000 de metri faţă de unităţile de învăţământ şi alte spaţii destinate procesului educaţional, unităţile de cult, unităţile sanitare, pieţe, baze şi complexe cultural sportive, parcuri şi locuri de agrement din judeţul Gorj”, se arată în comunicatul TSD Gorj. Organizaţia anunţă că “va sprijini orice iniţiativă, a oricărei instituţii, pentru a preveni şi combate acest flagel care periclitează viaţa tinerilor din judeţul Gorj şi nu numai a lor”.

Pentru combaterea consumului de plante etnobotanice, IPJ Gorj a inclus în itinerariul de patrulare al efectivelor de ordine publică zonele pretabile desfăşurării comerţului şi consumului de plante etnobotanice, iar ofiţerii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii desfăşoară o serie de activităţi în comunitate pentru popularizarea măsurilor legale prevăzute pe această linie în unităţile de învăţământ şi prin intermediul mass-media locală. Din fericire, la nivelul judeţului Gorj nu a fost înregistrat niciun caz de consum de etnobotanice.

A.S.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here