Proiecte pentru creșterea performanței energetice în unitățile de învățământ din Târgu-Jiu

996

Primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat că se lucrează la proiecte pentru creșterea performanței energetice în unitățile de învățământ, proiecte ce ar urma să reducă consumul de energie cu aproximativ 60%.
„Avem posibilitatea să atragem investiții importante de la Fondul de Mediu, așa că lucrăm la mai multe proiecte pentru creșterea performanței energetice în unitățile de învățământ. Pentru început, avem în vedere colegiile ,,Ecaterina Teodoroiu”, ,,Ion Mincu” și căminul Colegiului Național ,,Spiru Haret”, fiind vorba de o sumă de 10 milioane de lei, de la Fondul de Mediu.
Investițiile se referă la anveloparea clădirilor, refacerea instalațiilor electrice și termice, dar și la un sistem modern de gestionare a energiei. Pe lângă îmbunătățirile evidente, consumul de energie se va reduce cu aproximativ 60%, reducându-se, totodată, și nivelul de noxe generate de sistemele de încălzire. Continuăm să atragem cât mai multe fonduri extrabugetare pentru dezvoltarea municipiului Târgu-Jiu”, a anunțat edilul.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here