Proiecte de peste 2 milioane euro depuse la OJFIR Gorj

615

Din luna martie a acestui an şi până în prezent, la nivelul judeţului Gorj au fost depuse doar 49 de proiecte, pentru accesarea fondurilor europene din cadrul noului Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

La nivel de ţară au fost lansate, începând cu luna martie a acestui an, primele măsuri de investiţii ale noului Program Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Astfel, pe pagina oficială a Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), s-a anunţat în martie lansarea primei sesiuni continue anuale de depunere a cererilor de finanţare aferente submăsurii 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” şi a submăsurii 19.1 „Sprijin pregătitor pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare locală”, perioada de depunere fiind 25 martie 2015 – 30 octombrie 2015.
Totodată, în luna iulie au fost deschise sesiunile continue anuale de depunere a cererilor de finanţare pentru submăsura 4.1a „Investiţii în exploataţii pomicole, submăsura 4.2a „Investiţii în procesarea / marketingul produselor din sectorul pomicol”, submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiţii în prelucrarea / comercializarea şi / sau dezvoltarea de produse agricole”, submăsura 4.3 „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – irigaţii”, submăsura 6.2 „Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale”, submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, submăsura 6.4 „Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole” – termen final de depunere 30 octombrie 2015.

Proiecte pe 4 măsuri din PNDR 2014-2020
Potrivit lui Gheorghe Cocină, directorul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Gorj, la nivelul judeţului nostru, s-au depus până în prezent un număr total de 49 de proiecte. “Avem 52 de proiecte depuse pe submăsura 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, valoarea acestora fiind de 1.780.000 euro. De asemenea, s-a depus un proiect în valoare de 15.000 euro pe submăsura 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici. Şi pe submăsura 6.2 – Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zonele rurale, s-au depus cinci proiecte cu o valoarea cumulată de 330.000 euro. Alte trei proiecte în cuantum de 40.000 euro au fost depuse la noi pe submăsura 19.1 – Sprijin pregătitor pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare locală”, a declarat şeful OJFIR Gorj, Gheorghe Cocină.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here