Proiect de promovare a culelor din Oltenia, desfăşurat de Muzeul Judeţean Gorj şi INP

434

Muzeul Judeţean Gorj a încheiat un parteneriat cu Institutul Naţional al Patrimoniului (INP) pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile din partea Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN) pentru proiectul „Un program arhitectural dispărut – Culele din România, trecut şi prezent”.

Potrivit directorului Muzeului Judeţean Gorj, proiectul îşi propune să pună în valoare culele din Oltenia.
În acest sens, în cadrul proiectului va fi organizată o expoziţie itinerantă destinată culelor, al cărui vernisaj va avea loc la Muzeul Judeţean; tot la Muzeul Judeţean va fi organizată şi o masă rotundă pe această temă, la care vor fi invitaţi să participe reprezentanţi ai instituţiilor publice şi ai unităţilor şcolare din municipiu. De asemenea, prin intermediul acestui proiect o parte dintre elevii de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu-Jiu vor avea posibilitatea de a vizita culele din Oltenia.
„Proiectul vizează şi un parteneriat educaţional, cu accent pe educaţia nonformală a adolescenţilor, cu predilecţie educaţia culturală referitoare la patrimoniul cultural construit din România, monumentele istorice, în cazul de faţă culele. De aceea, în proiect am implicat şi Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu-Jiu. Elevii unei clase de la această unitate de învăţământ vor participa la o excursie la culele din Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea. Tot în cadrul acestui proiect vom mai organiza o expoziţie şi o masă rotundă şi vom scoate un îndrumar. Sunt sigur că nu vor exista probleme în ceea ce priveşte acordarea finanţării pentru acest proiect”, a declarat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean Gorj.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here