Proiect de e-guvernare la nivelul Consiliului Judeţean Gorj

443

cj facuta de mineStandardizarea modului de lucru al Consiliului Judeţean Gorj şi unităţilor subordonate acestuia, şi creşterea satisfacţiei cetăţenilor în relaţia cu CJ Gorj se vor realiza prin intermediul implementării unei

soluţii de e-guvernare. Proiectul a fost aprobat în cadrul şedinţei de vineri a CJ Gorj şi este necesar pentru dezvoltarea capacităţii de management a instituţiilor publice, clarificarea sarcinilor pe care fiecare funcţionar public le are de îndeplinit, dezvoltarea zonală şi monitorizarea serviciilor publice judeţene. Totodată, activitatea CJ Gorj va fi mult mai uşor de monitorizat, prin definirea indicatorilor de performanţă. Acest sistem va sprijini activitatea CJ, a unităţilor subordonate, permiţând accesul controlat la informaţii şi definirea proceselor specifice rezolvării fiecărui tip de cerere. Fiecare cetăţean ce va accesa sistemul va primi o identitate electronică, având astfel accesul securizat la sistem.

Costurile totale la care se ridică proiectul de e-guvernare sunt de 6.667.200 lei, dar autorităţile judeţene spun că merită această investiţie. Implementarea unei strategii este impusă de lipsa unui instrument de analiză obiectivă şi rapidă ca suport al deciziilor ce pot fundamenta strategii la nivel judeţean. Printre avantajele acestui proiect se numără accesul şi transferul rapid de informaţii între utilizatori, suport informaţional pentru luarea deciziilor, unicitatea codificării, responsabilizarea furnizării şi administrării informaţiilor.
CJ Gorj va prevede în bugetul propriu pe 2010 suma de un milion de lei reprezentând TVA-ul aferent acestui proiect, sumă ce va fi rambursată ulterior de către Autoritatea de Management POS CCE. Proiectul va fi depus spre evaluare la Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale în data de 29 octombrie 2009 şi se află în etapa de evaluare de verificare a conformităţii administrative şi a eligibilităţii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here