Prognoza meteo pentru perioada octombrie-decembrie

383

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul octombrie – decembrie.
În luna octombrie, temperaturile medii lunare vor inregistra valori peste norme în sud-est şi local în sudul şi vestul ţării, iar in rest valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice. Cantităţile lunare de precipitaţii vor avea o tendinţă de excedent în cea mai mare parte a ţării.
În noiembrie, temperaturile medii lunare vor înregistra valori peste norme în sud-est şi local în sudul şi vestul tarii, iar in rest valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice.
Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in limite apropiate de mediile climatologice in majoritatea regiunilor, exceptand centrul si local nordul si estul tarii, unde vor fi posibile cantitati medii peste norme.
În luna decembrie, valorile termice vor fi in general apropiate de mediile multianuale, iar în sud-estul şi local în sudul şi vestul ţării vor fi posibile temperaturi medii lunare mai ridicate decât în mod obişnuit. Cantităţile lunare de precipitaţii se vor situa în limitele climatologice în majoritatea zonelor, local în centrul ţării fiind posibile valori peste medii, iar în sud sub norme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here