Profiturile comercianţilor de jucării şi dulciuri cresc cu peste 50 % în luna decembrie

494
jucariiMagazinele care comercializează jucării se aşteaptă la creşteri ale vânzărilor de circa 50% în această lună, comparativ cu o lună obişnuită. Totodată, reprezentanţii din domeniu recunosc cu jumătate de gură că vânzările nu vor mai ajunge la cifrele record din anii de dinainte de criză. Ei spun că, pe de o parte, preţurile au crescut din cauza devalorizării leului, iar pe de altă parte, puterea de cumpărare a românilor a scăzut.

“Preţurile jucăriilor au crescut foarte mult în comparaţie cu anul trecut. Spre exemplu, în urmă cu un an, o jucărie se vindea la noi cu 25 de lei, acum, aceasta costă la furnizor 26 de lei. De asemenea, o altă jucărie pe care noi o vindeam anul trecut cu 110 lei, a ajuns la 139 de lei la furnizor. Nu ştim care este motivul pentru care preţurile au explodat, probabil cursul valutar, cert este că şi noi am fost nevoiţi să scumpim anumite produse”, ne-a explicat Eugen Petcu, administrator al magazinului online de jucării Toybox. Potrivit acestuia, vânzările de jucării “merg bine”, cele mai căutate fiind personajele precum Barbie, Spiderman, cele din Cars sau personajele Disney. “Decembrie este luna cadourilor, luna lui Moş Nicolae şi a lui Moş Crăciun. Acest lucru face din decembrie luna cu cele mai mari vânzări de jucării. Există jucării, cum ar fi jocul Scrabble, care pot fi oferite atât copiilor, cât şi adolescenţilor. De altfel, Scrabble este cel mai bine vândut joc din România în luna decembrie. Din experienţa noastră în fiecare an, în luna decembrie, magazinele de retail înregistrează, comparativ cu luna noiembrie, creşteri ale vânzărilor cu minimum 50%”, ne-a declarat Sorana Mihăilă, brand manager Omnitoys.
Potrivit acesteia, cele mai solicitate jucării sunt cele educative Fisher-Price Laugh’n’Learn (Căţeluşul vorbitor, Carticica muzicală, Omida muzicală), păpuşile Barbie reprezentând personaje din filmul “Barbie şi Cei trei muşchetari”, maşinuţele şi seturile Hot Wheels Cameleon şi jocul Scrabble. Preţurile variază, de la caz la caz, între 30 şi 150 de lei.
Selecţie după Mediafax, realizată de Daniela SCAFEŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here