Profesorul Morega i-a ars la calificative pe parlamentarii de Gorj

456

Universitarul Dan Morega le-a luat la purecat ieri “tezele” parlamentarilor de Gorj acordându-le calificative. Cei mai mulţi parlamentari au luat “nesatisfăcător”, de la profesorul Morega, Opoziţia reuşind să se claseze, la acest capitol, deasupra Puterii.

Profesorul Dan Ilie Morega a analizat recent activitatea parlamentarilor de Gorj, nemulţumit că un proiect al său pe care l-a oferit parlamentarilor Ion Cupă şi Răzvan Rotaru nu a fost preluat de către aceştia. Morega a avut grijă să verifice activitatea parlamentarilor deja de câteva luni în funcţii, rezultatele lor în Parlament fiind, în general, nesatisfăcătoare. “Dian Popescu: declaraţii politice zero, interpelări zero, iniţiative legislative a semnat la comun la un proiect făcut de altcineva, luări de cuvânt una, atunci când a depus jurământul. Îi acord calificativul Nesatisfăcător cu minus. Toni Mihail Greblă: la iniţiative legislative are una importantă- creşterea alocaţiei de stat pentru copii, mai multe declaraţii politice, două interpelări, zero întrebări. Greblă primeşte calificativul Bine cu minus.
Scarlat Iriza: o iniţiativă legislativă de acum opt ani, interpelări zero, întrebări zero, calificativ Nesatisfăcător. Ion Cupă: interpelări zero, întrebări zero, propuneri legislative zero, luări de cuvânt una, adică jurământul. Calificativ Nesatisfăcător pentru Cupă. E păcat că cei doi liberali, Cupă şi Dian, nu au chef de muncă, dar cine se aseamănă se adună”, a declarat Morega, în cadrul conferinţei de presă.

Satisfăcut de Khraibani
Morega i-a oferit însă cu calificativ Satisfăcător deputatei de la Motru, Camelia Khraibani. “Trei întrebări care privesc Gorjul, cu pensionarii din categoria a doua din minerit, nicio iniţiativă legislativă. Satisfăcător pentru doctoriţă. Mihai Weber: semnează două iniţiative legislative ale Senatului, are trei declaraţii politice făcute degeaba, scrise aiurea, interpelări sau întrebări zero. Calificativ Nesatisfăcător. Vasile Popeangă: două iniţiative legislative foarte importante, 11 luări de cuvânt, nouă întrebări şi o interpelare. Popeangă are calificativul Bine. Domnul deputat Ponta are calificativul Bine cu minus şi Foarte Bine ca prim-ministru”, i-a analizat Morega pe parlamentarii Puterii de la Gorj.

Critici la Iriza
Deputatul de pe Colegiul 3, Scarlat Iriza, a fost, însă, criticat cel mai mult de Morega. “Cei mai mulţi dintre parlamentari au declaraţii politice de vă cruciţi. Declaraţiile nu ajută pe nimeni, poate pe ei să fie băgaţi în seamă de presă. Să vă spun perlele scarlateşti: Băsescu încalcă Constituţia, Băsescu şi apolitismul, Băsescu şi aderarea României la Schengen, România este Stat Naţional, voi ştiaţi lucrul ăsta, că Iriza a aflat abia când a depus declaraţia politică. Numai tâmpenii are Iriza şi a mai depus şi Jurământul. În rest, nimic”, a mai spus Morega care l-a catalogat pe Scarlat Iriza drept un simplu “şef de centrală termică şi frigorifică”.

Barbu şi Mocioi, promovaţi
Profesorul universitar, fost deputat în legislatura trecută, a analizat şi activitatea senatorului Barbu şi a deputatei Mocioi. “Opoziţia PP-DD la Gorj. Tudor Barbu Senat: două iniţiative legislative bune- majorarea locaţiei de stat, acordarea de produse alimentare categoriilor defavorizate, interpelări una, întrebări una, luări de cuvânt 42, declaraţii politice zero. Are muncă mai multă decât alţii, aşa cum e el, în prostia lui. Calificativul Bine pentru Barbu. Răzvan Rotaru: două întrebări, nicio propunere legislativă, nicio interpelare, nicio întrebare, calificativul Nesatisfăcător. Niculina Mocioi: două interpelări bune, o întrebare, două luări de cuvânt, una este jurământul, nicio propunere legislativă. Calificativul Satisfăcător cu minus”, a conchis Morega, care se dovedeşte că îşi respectă promisiunea că va sta cu ochii pe parlamentarii de Gorj.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here