Profesorul acuzat că a făcut sex cu o elevă de 12 ani, arestat la domiciliu în timpul procesului

1313

Profesorul de Economie și Educație Antreprenorială, de la Colegiul Național “Tudor Arghezi”, din Târgu-Cărbunești, trimis în judecată pe 25 aprilie, pentru act sexual cu o minoră, s-a prezentat, marți, din nou, în fața instanței. Acesta a solicitat Judecătoriei Târgu-Jiu, la care a fost repartizat dosarul, înlocuirea măsurii preventive cu una mai blândă, însă instanța i-a respins acțiunea. “Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive. Menţine măsura arestului la domiciliu. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Respinge cererea formulată de către inculpat, de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu, cu măsura controlului judiciar. Cu drept de contestaţie”, au stabilit judecătorii. Bărbatul a atacat decizia, urmând ca verdictul să fie stabilit la Tribunalul Gorj.

Acesta ar fi fost filmat de camerele de supraveghere montate în scara unui bloc din Târgu-Cărbunești, în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu o elevă în vârstă de 12 ani. Infracțiunea se pedepseşte cu închisoare de la doi la șapte ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Fata este sora unei foste eleve a profesorului, el reușind să o convingă pe minoră să îi dea numărul de telefon și să se împrietenească pe o rețea de socializare. Tânărul o sfătuia pe copilă să șteargă toate conversațiile. Patru acte materiale au reținut procurorii în sarcina dascălului. Anchetatorii au reținut că de fiecare dată se asigura că nu lasă “urme” în locurile în care se întâlnea cu “iubita” sa, el fiind foarte atent să nu fie văzut, preferând locurile întunecate. Una din scările de bloc era monitorizată de camere de supraveghere, administratorul asociației de proprietari fiind un polițist cunoscut la nivelul municipiului. Tânărul ar fi mers la omul legii, fără să știe însă cu cine are de-a face și i-ar fi cerut să șteargă imaginile. După ce le-a văzut, polițistul și-a sesizat colegii. “Fiind audiat, inculpatul a căutat să ascundă o mare parte din activitatea infracţională pe care a desfăşurat-o în perioada august – decembrie 2015, când în mod repetat, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale a întreţinut raporturi sexuale cu minora în vârstă de 12 ani. Inculpatul Oproiu Cosmin a negat alte acte materiale ale infracţiunii de act sexual cu un minor, aşa cum au fost descrise în mod detaliat de persoana vătămată şi martorii din actul de sesizare, nerecunoscând că ar fi întreţinut cu aceasta raporturi sexuale. Pericolul social al faptei comisă de inculpatul Oproiu Cosmin rezultă din modalitatea de comitere a acesteia, în sensul că în calitate de cadru didactic, a întreţinut raporturi sexuale, în mod repetat, cu minora, despre care ştia că are vârsta de 12 ani, fiind elevă în clasa a V-a a aceluiaşi liceu. Fapta este cu atât mai gravă cu cât inculpatul a abuzat de poziţia sa recunoscută de persoana vătămată ca fiind una de încredere şi totodată de autoritate asupra sa, având în vedere că acesta îşi desfăşura activitatea ca şi profesor la instituţia de învăţământ pe care minora o frecventa, uneori permiţându-i chiar participarea la orele sale de curs. Rolul inculpatului era acela de a asigura o educaţie corespunzătoare elevilor cu care intra în contact şi nicidecum de a-i supune unor abuzuri sexuale de natură a le marca dezvoltarea intelectuală şi emoţională pe viitor”, se arată în rechizitoriul procurorilor.
Procurorii au descoperit că profesorul ar fi încercat să “agațe” și alte minore, eleve, pe care le privea insistent în zonele intime, individul propunându-le diverse întâlniri, inclusiv în apartamentul său sau în alte locuri din oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here