Profesoară de la Colegiul Tehnic Motru, în greva foamei la Ministerul Educației

14259

Ramona Nibu, profesor până în această vară la Colegiul Tehnic Motru, lăsată șomeră de conducerea unității de învățământ, care a făcut dispărute orele pe care aceasta le-a predat în ultimii ani în școală, a intrat, joi, în greva foamei în fața Ministerului Educației. Protestul început, joi, va continua și astăzi, cadrul didactic fiind dispus să facă acest efort și să se supună acestui risc, deoarece consideră că cei de la minister habar nu au de ilegalitățile care se întâmplă în Gorj. De altfel, singurul răspuns primit de profesoară de la MEC este că, în perioada următoare, Corpul de Control al ministrului Educației va veni în Gorj.

După ce s-a jucat încă din vară alba-neagra cu orele profesoarei Nibu de la Colegiul Tehnic Motru, Inspectoratul Școlar Gorj a anunțat cadrul didactic reclamant, printr-o adresă ce i-a parvenit, miercuri după-amiază, că 9 ore din cele 18 solicitate ar exista la școala motreană. Mai precis, i se oferă profesoarei 9 ore la Colegiul Tehnic Motru și alte nouă, pe o altă disciplină, la o școală gimnazială din Târgu-Jiu, asta deși cadrul didactic locuiește la Slivilești. Este interesant cum cele 9 ore au apărut după patru luni, în condițiile în care nu au fost scoase în ședință publică așa cum cere metodologia în vigoare.
Ramona Nibu sancționează astfel bâlbâiala din IȘJ, unde inspectorul general adjunct Nicolae Rușeț spune, inițial, că nu sunt ore de dat, la fel ca și soția, director de liceu la Motru, apoi le găsește pe cele nouă, în plină criză după ce problema devine publică, Gorjeanul relatând despre aceste ilegalități recent. Profesoara continuă protestul la București și spune că așteaptă un răspuns oficial al ministerului, pentru a putea reveni la catedră. De altfel, până miercuri aceasta era șomeră, iar acum are oferite totuși 9 ore la Motru și alte 9 la Târgu-Jiu.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here