Produse ecologice româneşti pentru piaţa sud-coreeană

888

apicultoriMierea, nucile, brânza, uleiul de floarea soarelui şi fructele de pădure sunt principalele produse româneşti ecologice care ar putea ajunge pe piaţa sud-coreeană, investitorii din această ţară fiind interesaţi de a investi în agricultura ecologică românească, în scopul de a exporta şi de a valorifica aceste produse în ţara lor.
Aceasta este concluzia întâlnirii dintre reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi cei ai Ambasadei Republicii Coreea de Sud la Bucureşti, ce a avut loc în data de 28 iulie a.c. la sediul ministerului, informează un comunicat al instituţiei.
Întâlnirea a fost axată pe colaborarea dintre Coreea de Sud şi România în domeniul agriculturii ecologice.

A fost prezentată situaţia agriculturii ecologice din România, arătându-se că procentul de 1% din produsele convenţionale e reprezentat de agricultura ecologică (circa 240.000 ha cultivate cu produse ecologice, păşuni ecologice).

În cadrul discuţiilor, accentul a fost pus pe calitatea produselor ecologice româneşti, datorită tratării cu îngrăşăminte naturale şi a lipsei pesticidelor şi a substanţelor artificiale folosite în general. Interesul investitorilor sud-coreeni pentru agricultura ecologică românească se datorează, în primul rând, încrederii pe care aceştia o au în agricultura europeană, în sistemele de control europene, care sunt foarte apreciate şi în piaţa europeană, care este mai sigură şi mai ieftină în privinţa produselor ecologice.
Irina PICIORUŞI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here