Produse alimentare, retrase de la comercializare

534

Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj au efectuat săptămâna trecută mai multe acţiuni de control privind verificarea modului de respectare a prevederilor legale şi modul de etichetare, prezentare, publicitate şi comercializare a produselor alimentare specifice sărbătorilor pascale.

Aşa se face că au fost verificate cu această ocazie 142,6 kg/105 L produse alimentare, carne preambalată, ouă, vopsea de ouă, ciocolată şi produse din cacao, tablete şi figurine pe bază de cacao şi grăsimi vegetale, produse de patiserie (cozonac, pască, chec, fursecuri). Comisarii CJPC au descoperit în urma controalelor că peste 50 de kilograme de produse alimentare la 11 agenţi economici de pe raza judeţului nu respectau prevederile legale.
“Urmare a abaterilor constatate au fost aplicate un număr de 11 amenzi contravenţionale în valoare totală de 14.500 lei şi s-a dispus oprirea temporară de la comercializare a cantităţii de 8 kg produse alimentare în valoare totală de 70 lei”, a precizat Daniela Cornea, comisarul-şef al CJPC Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here