Producţia şi furnizarea, oprite la UMC Husnicioara! 40.000 de tone de cărbune, puse la păstrare la Cucuieţi şi Valea Copcii

600

Unitatea de Carieră Husnicioara a Complexului Energetic Oltenia a sistat, la finalul săptămânii, furnizarea de cărbune către Termocentrala Romag-Termo a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN). Măsura a fost luată întrucât exista riscul ca lignitul ce ar fi putut fi livrat nu ar mai fi fost plătit din lipsă de resurse financiare disponibile din partea autorităţilor locale care au un contract de asociere în participaţiune cu RAAN, aflată în procedură de insolvenţă.

În depozitele de la Cucuieţi şi de la Valea Copcii UMC Husnicioara dispune de un stoc de peste 40.000 de tone de cărbune. Acum s-a oprit şi extracţia cărbunelui în carieră, deoarece, săptămâna trecută, cei 680 de mineri au fost trimişi în şomaj tehnic. Acum pe platforma industrială a termocentralei se mai află cărbune doar pentru 15 zile pentru funcţionarea termocentralei. Producerea agentului termic pentru oraş însă nu se va opri, deoarece unitatea a pregătit un cazan de mică capacitate, de 105 tone, care va funcţiona pe combustibil lichid. Astfel, cele 30.000 de familii din Drobeta Turnu Severin nu vor rămâne fără apă caldă.
Angajaţii carierei aparţinând Complexului Energetic Oltenia vor sta acasă timp de trei luni de zile.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here