Procurorii cer arestarea lui Ciobotărică

574

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Craiova cer, astăzi, la Tribunalul Dolj, arestarea preventivă a managerului CEO, Laurențiu Ciobotărică. Aceeași propunere a fost făcută și pentru alți doi directori: Daniel Antonie și Dorina Jianu. 

Laurențiu Ciobotărică este acuzat de abuz în serviciu, la fel ca și Daniel Antonie, din cadrul Diviziei Miniere. Dorina Jianu, șefa de la ”Legislație și Guvernanță Corporativă”este suspectată  de complicitate la abuz în serviciu.

”La data de 22 decembrie 2015, inculpații Ciobotărică Ion Laurențiu, în calitate de președinte al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu și Antonie Daniel, în calitate de membru al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu, au aprobat și acordat în mod nelegal, unei persoane, o compensație financiară constând în 5 remunerații fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiași Directorat, respectiv 128.100 lei. Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, director al Direcției Juridice și Guvernanță Corporatistă, care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora. Concret, inculpatul Ciobotărică Laurențiu, în înțelegere cu inculpata Jianu Dorina, nu a făcut altceva decât să amestece/să suprapună în mod intenționat diverse prevederi legale și situații de fapt pentru a crea confuzie și a da o aparență de legalitate acțiunilor lor ilicite.

Anterior, această activitate infracțională a fost precedată de nenumărate demersuri inițiate de inculpatul Ciobotărică Laurențiu, care încă de la numirea sa în funcție, a încercat să se debaraseze de persoana compensată financiar în condițiile de mai sus, astfel încât să aibă posibilitatea numirii unei alte persoane agreate în aceeași funcție. De menționat este faptul că cei trei inculpați au avut reprezentarea faptului că în atribuțiile Directoratului SC CEO SA nu intră aprobarea și plata vreunui gen de remunerație a membrilor săi, această competență aparținând altui organism din cadrul societății respective. Acționând în această manieră, inculpații au cauzat agentului economic cu capital de stat un prejudiciu de 128.100 lei”, se precizează în comunicatul DNA. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here