Problemele părului pe timp de iarnă

450

ingrijirea paruluiCondiţiile climatice iarna pot cauza într-adevăr probleme părului nostru de la încreţit la uscarea scalpului sau chiar lipsa volumului.

Iată mai departe soluţiile salvatoare ale problemelor cele mai comune, aşa încât să ai un păr sănătos, cu un aspect plăcut chiar şi în cel mai friguros anotimp!

Părul se încreţeşte

Iarna datorită faptului că aerul este uscat şi rece, din cauza cantităţii mari de electricitate se produce încreţirea părului.

Poţi să rezolvi această problemă conferind părului tău mai multă hidratare, folosind un şampon şi balsam de netezire, dar şi un ingredient pe bază de silicon pentru finisare în condiţii de umiditate.

De asemenea, nu îl coafa cu aparate de genul: placă sau ondulator, deoarece căldura excesivă va crea o electrizare mai mare.

Scalp uscat

Diferenţa dintre gradele de afară şi temperatura din interior cauzează celulelor pielii, chiar şi celor de pe scalp. Poţi preîntâmpina problemele care pot apărea din această cauză, precum mătreaţa de pe hainele tale prin achiziţionarea unui şampon şi a unui balsam cu ulei de arbore.

De ce ulei de arbore? Un studiu actual relevă faptul că, şampoanele cu 5% ulei de arbore îndepărtează mătreaţa şi reduce mâncărimea datorită scalpului uscat, la 40% dintre pacienţii evaluaţi.

Ceea ce poţi face şi acasă sunt masajele cu ulei călduţ de măsline, care va trebui lăsat timp de o jumătate de oră.

Moale, lipsit de volum

Iarna, părul se lipeşte de cap, datorită pălăriilor şi eşarfelor. Evită această problemă având în permanenţă la tine un fixativ de călătorie la care să apelezi ori de câte ori ai nevoie.

De asemenea, va trebui să ai în vedere şi o pastă pentru textură, pentru a aduce grosime de la rădăcini. Iar dacă, situaţia este şi mai rea îţi poţi readuce la viaţă părul folosind trei-cinci bigudiuri lateral şi în faţă dimineaţa, timp de o jumătate de oră.

Vârfuri distruse

Răceala, aerul uscat, folosirea în fiecare zi a aparatelor care emană căldura necesară pentru coafarea părului îţi degradează vârfurile şi îţi distrug părul. Pentru toate acestea, există posibilitatea să-ţi salvezi vârfurile, prin şamponare mai rar, ceea ce va da timp părului tău să poată să absoarbă uleiurile sale naturale.

Bonus: cu cât îţi speli părul mai rar, deci nu în fiecare zi aşa cum facem multe dintre noi, cu atât mai puţin trebuie să-l expui proceselor de coafare precum uscător de păr, placă sau ondulator. Indicat este să tai vârfurile la fiecare 4 până la 6 săptămâni în timpul sezonului rece.

Culoare plictisitoare

Cu timpul părul poate căpăta un aspect plictisitor. Va trebui din când în când să apelezi la tratamentul profesional care întinereşte şi conferă luminozitate părului adăugarea luciului şi o tentă de culoare semi-permanent.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here