Probleme la coşurile de fum

447
masina pompieriCoşurile de fum produc aproape zilnic la nivel de judeţ cel puţin un incendiu. Pompierii militari au anunţat că miercuri seara au fost nevoiţi să intervină la Mătăsari, în satul Runcurelu, pentru a stinge un astfel de incendiu.

Zeci de metri patraţi de acoperiş, precum şi mobilă sau haine din locuinţa unei bătrâne au fost făcute scrum, pagubele fiind de peste 6.000 de lei. Un incendiu similar s-a produs şi pe 1 Decembrie, la Gârbovu, lângă Turceni, cauza reprezentând-o un coş neizolat corespunzător.

Pompierii spun că, în luna noiembrie, 7 din cele 10 incendii la care au intervenit au avut drept cauză principală defecţiuni la sistemele de încălzire, în special la modul în care sunt izolate coşurile de evacuare a fumului şi gazelor arse. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj spun că, în special în podurile caselor, coşurile de fum trebuie obligatorii tencuite pentru a se evita fisurile prin care pot pătrunde scântei ce pot fi surse generatoare de incendii. Pompierii le recomandă gorjenilor să îşi ia toate măsurile pentru a evita în perioada sărbătorilor de iarnă evenimentele nedorite pe care le pot genera coşurile de fum amplasate incorect.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here