Probleme de sănătate care apar vara

419

vara la plajaTranspiri prea mult

Faci duş când te-ai trezit, iar într-o jumătate de oră eşti lac de apă. Transpiraţia în exces poartă denumirea de hiperhidroză şi se poate trata. Prin transpiraţie, corpul îşi reglează temperatura, eliminând excesul de căldură şi reziduurile din organism.

Dacă te confrunţi cu această problemă, mergi la doctor. Antiperspirantele cu aluminiu împiedică activitatea glandele sudoripare de altfel se pot face injecţiile cu toxină botulinică, care vor avea efect mai îndelungat.

Eşti nervoasă şi iritabilă

Marea irită, iar muntele calmează? Căldura aduce stres. Supraîncălzirea, deshidratarea şi oboseala creează o stare de nervi în plus. Cercetările au demonstrat că în zilele caniculare creşte şi numărul agresiunilor. Obişnuieşte-te treptat cu temperaturile mari, sunt de părere anumiţi experţi. Nu sta dintr-o dată prea mult la soare, fă duşuri cât mai des, consumă 2-3 litri de apă pe zi şi bea ceaiuri calmante (sunătoare, tei).

Îţi apar dermatite şi eczeme. Căldura sau alimentele pot da alergii, iritaţii şi mâncărimi ale pielii. Expunerea la soare de cele mai multe ori face ca starea eczemelor să se înrăutăţească. Se recomandă vestimentaţia uşoară, din bumbac, deschisă la culoare. Cei care au eczeme, pot să o folosească apă termală ţinută la frigider.

Ţi se înroşeşte faţa

Rozaceea se produce datorită dilatării vaselor de sânge de la suprafaţa pielii. Aceasta se produce datorită expunerii la soare şi datorită variaţiilor mari de temperatură. Rozaceea apare şi dispare la căldură sau emoţii. Evită expunerea la soare, consumul de alcool, condimente, mâncăruri fierbinţi, inhalaţii, sauna.

Ai o sensibilitate la produsele solare

Cremele sau loţiunile cu factor de protecţie solară nu trebuie să lipsească atunci când stai la plajă, dar ce faci dacă ai alergii cutanate? S-ar putea ca pielea ta să reacţioneze la chimicalele din produsele de protecţie solară, dacă acestea au în compoziţie parfumuri sau conservanţi, cum sunt parabenii, ce produc reacţii alergice. Nu trebuie să te expui la soare mai mult de 20 de minute pe zi, exact cât e nevoie să sintetizezi vitamina D.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here