Problemă rezolvată – Salariaţii Spitalului Motru îşi primesc tichetele pentru aprilie

452

Conducerea Sindicatului Sanitas a avut o întâlnire, în cursul zilei de marţi, 2 iulie 2013, cu echipa managerială a Spitalului Municipal Motru pentru a căuta soluţii la problemele semnalate de salariaţi. Din fericire, discuţiile s-au finalizat într-o notă pozitivă, identificându-se resursele necesare pentru acordarea tichetelor de masă aferente lunii aprilie. Până la sfârşitul lui iulie sau, cel mai târziu, începutul lui august, se vor da şi tichetele pentru luna mai, urmând ca până la sfârşitul anului să se ajungă la zi.

După ce, la începutul acestei săptămâni ameninţau cu greva, salariaţii Spitalului Municipal Motru s-au liniştit. Ieri a avut loc o întâlnire a preşedintelui Sanitas Gorj cu conducerea Sindicatului Sanitas Spital Motru şi echipa managerială a unităţii spitaliceşti. În urma discuţiilor purtate, s-a reuşit identificarea de resurse financiare pentru acoperirea costurilor reprezentate de tichetele de masă. „Am avut o întâlnire cu conducerea Sindicatului Sanitas Spital Motru şi conducerea unităţii şi am identificat resurse financiare pentru a acorda tichetele aferente lunii aprilie. De asemenea, până la sfârşitul acestei luni sau începutul lunii viitoare se vor primi şi tichetele pentru luna mai. Restanţa se păstrează, dar sperăm să rămână o constantă acordarea tichetelor, iar până la sfârşitul anului să fim la zi”, a declarat Valentin Popa, preşedintele UJT Sanitas Gorj.

Remember!
Reamintim faptul că la începutul acestei săptămâni Uniunea Judeţeană SANITAS GORJ atrăgea atenţia conducerii Spitalului Municipal Motru că la nivelul acestei instituţii există premisele declanşării unui conflict de muncă, urmare a repetatelor încălcări ale contractului colectiv de muncă prin neachitarea drepturilor de personal negociate. Sindicaliştii îşi declarau nemulţumirea, precizând că în condiţiile în care, pe parcursul săptămânii 01-05.07.2013, nu vor exista măsuri concrete care să dezamorseze situaţia creată, „ne vedem nevoiţi să aducem la cunoştinţa instituţiilor statului, cu atribuţii în respectarea şi promovarea drepturilor salariale (ITM, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii) a problemelor cu care se confruntă membrii noştri de sindicat din Spitalul Municipal Motru”. Din fericire, problemele angajaţilor Spitalului Municipal Motru sunt pe punctul de a fi rezolvate, motiv pentru care aceştia renunţă la ideea declanşării unui conflict de muncă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here