Probele de aptitudini și de verificare a cunoștințelor de limbi moderne pentru admiterea la liceu, la final

518

Probele de aptitudini și de verificare a cunoștințelor de limbi moderne pentru admiterea în învățământul liceal s-au încheiat. Primele rezultate vor fi afișate astăzi.

Conform calendarului de admitere în învățământul liceal, stabilit de MENCȘ, în perioada 25-28 mai s-au desfășurat probele de aptitudini pentru elevii de clasa a VIII-a care doresc să urmeze cursurile învăţământului liceal vocaţional: profilurile sportiv, militar, teologic, artistic, pedagogic. De asemenea, tot în intervalul menţionat anterior au loc şi probele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă pentru admiterea în clasele a IX-a cu program bilingv, respectiv intensiv de predare a unei limbi moderne de circulaţie internaţională ori în clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale. La nivelul județului Gorj, astfel de probe au fost organizate în patru unități de învățământ: Colegiul Național ”Spiru Haret” Târgu-Jiu, Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu, Liceul Teologic Târgu-Jiu și Liceul cu Program Sportiv Târgu-Jiu. Astăzi vor fi afișate primele rezultate, iar elevii nemulțumiți vor putea depune contestații.
Rezultatele finale vor fi afișate mâine, după soluționarea contestațiilor. Ulterior, pe baza rezultatelor obţinute, elevii vor fi admişi în învăţământul liceal vocaţional, în etapele premergătoare repartizării computerizate (programată pe 19 iulie). Anul trecut, la nivel național, au fost admişi la specializări din învăţământul liceal, filiera vocaţională, 11.674 de elevi, din care 360 în învăţământul militar.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here