Probă cu leşin la Bacalaureat

1259

Nici cea de-a doua probă scrisă a examenului de bacalaureat nu a decurs fără incidente în judeţul Gorj. O elevă a fost eliminată din examen după ce a fost prinsă încercând să copieze cu ajutorul unor căşti, un elev a leşinat în timpul probei şi a fost transportat la spital, iar alţi aproape 270 de candidaţi nu s-au prezentat la examen.

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a continuat ieri cu proba obligatorie a profilului. Elevii de la real, tehnologic, militar şi pedagogic au susţinut examen la Matematică, în timp ce absolvenţii de la uman şi de la filiera vocaţională au susţinut examenul la Istorie. La nivelul judeţului Gorj, la această probă s-au scris 1505 candidaţi, însă numai 1237 dintre aceştia s-au şi prezentat la examen. Dacă de la prima probă scrisă a bacalaureatului de toamnă, cea la limba şi literatura română, au absentat 202 candidaţi, iar alţi trei au fost eliminaţi, de la proba obligatorie a profilului au absentat 268 de candidaţi însă a existat un singur caz de tentativă de fraudă. Nu a fost singurul incident petrecut ieri. Un alt candidat a leşinat în sala de examen şi a trebuit să fie transportat la spital. Deşi şi-a revenit ulterior, acesta a preferat să se retragă din examen. “O candidată de la centrul de examen organizat la Colegiul Tehnic Motru a fost eliminată din examen deoarece a fost prinsă încercând să copieze cu ajutorul unor căşti. Unui alt candidat de la acelaşi centru de examen i s-a făcut rău în timpul probei şi a fost transportat cu o ambulanţă la spital. Elevul şi-a revenit, dar a refuzat să susţină proba cu subiecte de rezervă, preferând să se retragă din examen. El a fost înregistrat ca absent”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Elevul căruia i s-a făcut rău va putea susţine examenul de bacalaureat în vara anului 2014. Nu la fel stau lucrurile în cazul colegei sale care, potrivit metodologiei, nu va putea susţine examenul anul viitor, ci va trebui să aştepte până în vara anului 2015, iar atunci va trebui să dea din nou toate probele.

Urmează proba la alegere a profilului şi specializării
Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat va continua mâine cu proba la alegere a profilului şi specializării, probă la care s-au înscris circa 1500 de candidaţi, majoritatea optând pentru disciplina Biologie. Primele rezultate se vor fi afişa luni, 2 septembrie; în cursul aceleeaşi zile se vor putea depune eventualele contestaţii. Acestea vor fi soluţionate până pe data de 5 septembrie, când se vor afişa rezultatele finale.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here