Prin negociere directă, CEO a scăpat de carierele Berbeşti şi Alunu

529

Guvernul Ponta a aprobat, în sfârşit, trecerea celor două cariere de lignit, Berbeşti şi Alunu, de la Complexul Energetic Oltenia(CEO) la CET Govora, unitate aflată în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea. Oficialităţile din judeţul vecin aplaudă tranzacţia anunţând că astfel a fost înlăturat riscul neasigurării cantităţilor necesare de cărbune pentru funcţionarea CET-ului.

Datoria CET-ului către CEO nu va mai creşte, iar angajaţii de la cele două cariere de lignit vâlcene nu mai sunt în pericolul de a fi trimişi în şomaj tehnic sau chiar disponibilizaţi, sunt avantajele pe care le văd imediat după tranzacţionarea celor două cariere autorităţile judeţene vâlcene. “Rar s-a întâmplat ca telefonul guvernamental de la Consiliul Judeţean Vâlcea să fie atât de folosit, aşa cum s-a întâmplat pe parcursul zilei de joi, 31 iulie. De la cabinetul prim-ministrului Victor Ponta şi până la ultimul director ministerial cu atribuţii în probleme economice, toţi potenţialii participanţi la şedinţa de joi a Guvernului au fost abordaţi telefonic de preşedintele Ion Cîlea pentru a susţine introducerea pe ordinea de zi a transferului Exploatării Miniere Berbeşti de la Complexul Energetic Oltenia la CET Govora, societate la care, după cum se ştie, Consiliul Judeţean este acţionar unic. Insistenţele preşedintelui Ion Cîlea au avut un final fericit, în sensul că Guvernul a analizat oportunitatea şi necesitatea trecerii celor două cariere de lignit de la Berbeşti şi Alunu de la CE Oltenia la CET Govora, iar în final Executivul a aprobat transferul prin negociere directă între cele două entităţi economice fără selecţie de oferte şi prin derogare de la prevederile art. 24, alin.(1) şi (3) ale OUG nr. 88/1997 privind privatizarea societăţilor comerciale”, se anunţă în comunicatul CJ Vâlcea.

ceoIon Cîlea: “Sunt fericit”
La CEO reprezentanţii sunt bucuroşi că au scăpat de cele două cariere, dar nu sunt la fel de veseli ca preşedintele CJ Vâlcea. Ion Cîlea a declarat astfel că este foarte fericit că iniţiativa pe care a promovat-o intens în ultima perioadă a avut succes de cauză. “Pentru a preveni blocajele în livrarea necesarului de lignit către CET Govora, noi am cerut Guvernului încă din ianuarie 2012, prin adresa nr. 596, decuplarea de la fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia a exploatărilor miniere de suprafaţă Berbeşti – Alunu şi fuzionarea prin absorbţie a acestora de către CET Govora. Ministrul Economiei de-atunci ne-a transmis, însă, sub semnătura fostului secretar de stat Claudiu Constantin Stafie, că pur şi simplu nu poate participa la proiectul propus de Consiliul Judeţean Vâlcea. Dar, ceea ce n-am reuşit atunci, iată că am reuşit să obţinem din partea Guvernului Ponta. Sunt extrem de fericit pentru acest succes tocmai pentru că s-a luat cea mai înţeleaptă decizie pentru evitarea în viitor a blocajelor. Mai concret spus, de-acum este eliminat riscul neasigurării cantităţilor necesare de cărbune pentru funcţionarea CET Govora şi, prin aceasta, se va îmbunătăţi climatul de afaceri pe platforma industrială Râmnicu Vâlcea”, a declarat Cîlea.
A.Stoica

1 COMENTARIU

  1. Ce bine ca si-au rezolvat toti problemele!!!!!!! CO a scapat de Berbesti si se bucura nespus!!!!! De ce oare????? Cum e cariera aceea??? Iadul pe pamant. O exploatare mai mult decat grea!!! si total aiurea! Da, se bucura astia ca au scapat de o problema!!! dar oamenii??? Ce se va intampla cu ei??? Care le va fi salariul?! De paznici la Cilea! Ce nume!!! Cilea! Va dati seama ce promitator suna! Care se bucura si el nespus!!!! Ce-i intereseaza pe ei de oameni!!!! O bataie de joc generala din partea tuturor!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here