Primarul Nioaţă a bifat patru proiecte de dezvoltare pentru Bumbeşti-Piţic

849

Michy Nioaţă, primarul de Bumbeşti-Piţic, se mândreşte cu patru proiecte importante pe care le derulează, parţial, şi în 2016, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Edilul vorbeşte despre reţeaua de apă din localitate, de modernizarea a două drumuri comunale şi despre podul peste râul Galbenul, investiţie ce va fi inaugurată în curând prin recepţia finală. Nioaţă nu se opreşte aici, deoarece vrea şi canalizare în comună, valoarea proiectului făcut, care îşi aşteaptă însă aprobarea, fiind de 270 de miliarde de lei vechi.

Comuna Bumbeşti-Piţic va avea şi apă şi canalizare, proiecte care păreau un vis frumos, până acum câţiva ani, pentru localnicii de aici. Noul primar, Michy Nioaţă, a transformat însă visele în realitate, reuşind anul trecut să pună pe roate proiectul privind introducerea apei în comună. EuroAudit din Târgovişte este firma care a câştigat în luna martie realizarea acestei investiţii, ca abia nioata primarîn mai să se semneze contractul, iar lucrările să ajungă să fie demarate în luna noiembrie. Totul, din cauza lunilor de procese care au precedat licitaţia, după ce firma târgujiană Eurodacos a ajuns să acţioneze în judecată Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţilor care nu-i dăduse ei câştig de cauză.

Şase s-au contrat pe investiţie!
De altfel, edilul povesteşte că atunci şase firme din Gorj, Dâmboviţa şi Bucureşti au participat la licitaţia organizată în luna septembrie 2014 de Primăria Bumbeşti-Piţic pentru desemnarea constructorului în vederea introducerii reţelei de apă în comuna, pe aproximativ 18,5 kilometri. Iniţial valoarea lucrărilor de introducere a reţelei de apă a fost de 7 milioane de lei, dar firma din Târgovişte a coborât preţul la 4,1 milioane. Anul acesta a reuşit să ia puţin din banii aferenţi investiţiei, asta deoarece lucrările au demarat târziu. “Au prestat, pe factură, de 20160107_112136doar 120 de lei, asta deoarece au venit sărbătorile. Continuă însă acum şi cu siguranţă vor termina lucrarea anul acesta. 1060 de gospodării aşteaptă apa în timp ce conducta le va fi trasă la poartă. Investiţia priveşte şi realizarea a 3-4 puţuri de forare”, a declarat, joi, edilul Nioaţă.

Proiecte multe anul are
În ce priveşte restul lucrărilor, cu bani de la Ministerul Dezvoltării, Nioaţă continuă modernizarea DC de la Cârligei Deal, pe o suprafaţă de 4,6 km şi cel de 3,6 km care face legătura între Novaci şi Prigoria. Podul de pe Galbenul s-a terminat şi urmează să fie inaugurat, semnându-se, în scurt timp, recepţia finală a lucrării, în timp ce pe AFIR primarul a mai prins alte trei drumuri. Modernizarea căminului cultural se află, de asemenea, în proiectul primarului care este convins că localnicii îl vor “taxa” cum se cuvine la scrutinul din acest an, pentru toate realizările făcute. Primarul ALDE spune că nu este tentat să plece la un alt partid, chiar dacă a fost curtat de cele care s-au aflat la Putere.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here