Primarul Mazilu vine cu maşina pompierilor din Franţa

348
maziluLa invitaţia autorităţilor locale din regiunea franceză Vendee, localitatea Pouzages, edilul oraşului Târgu-Cărbuneşti, Mihai Mazilu, se află acolo de trei zile. Acesta a plecat însoţit de alte şase persoane, dintre care doi şoferi, delegaţi pentru a aduce maşina de pompieri făcută cadou de către francezi în bune condiţii la Târgu-Cărbuneşti.

„Nu am ales să o aducem în ţară cu ajutorul unei platforme deoarece aceasta impunea costuri ridicate de transport. Astfel, cei doi şoferi vor conduce cu schimbul pe distanţa de 2.600 de kilometri care este între cele două oraşe. Sunt convins că acesta este doar începutul colaborării dintre cele două regiuni şi că pe viitor francezii ne vor mai oferi şi alte utilaje necesare unei bune gospodăriri a oraşului Târgu-Cărbuneşti”, ne-a declarat primarul localităţii gorjene.
Maşina oferită nu este una nou-nouţă, dar este în stare de folosinţă impecabilă, având o greutate de 14 tone, şi o valoare de aproximativ 200.000 de euro. Mazilu a fost anunţat la mijlocul lunii decembrie 2009 de către autorităţile franceze să vină în Franţa. „Printr-un fax, francezii m-au chemat la ei după data de 15 ianuarie pentru a intrat în posesia maşinii de pompieri”.
Promovează Gorjul la dineu oficial
Aseară, Mihai Mazilu a participat la un dineu oficial în care i-a înmânat Diploma de Cetăţean de Onoare a Oraşului Târgu-Cărbuneşti deputatei de origine franceză Veronique Besse. „Ea este cea care ne-a ajutat să facem rost de maşina de pompieri, şi Consiliul Local Târgu-Cărbuneşti a aprobat printr-o hotărâre acordarea unei diplome. De asemenea, celor de acolo le-am dus şi numeroase suveniruri cu operele sculptorului Constantin Brâncuşi, dar şi agende personalizate cu oraşul gorjean, cât şi o plachetă”, ne-a mai mărturisit edilul de la Târgu-Cărbuneşti.
După dineul de aseară, autorităţile gorjene şi cele franceze au avut parte şi de un spectacol specific regiunii în care se află, la care a participat şi preşedintele Asociaţiei Româno-Franceze, responsabilul care a asigurat parteneriatul între autorităţile din Târgu-Cărbuneşti şi cele din Pouzages.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here