Primarul Jianu oprește investiția cu Ydail, începută de administrația Hanu

671

Din lipsa banilor, edilul municipiului Motru, Gigel Jianu, a decis recent să stopeze modernizarea aleilor din localitate, investiție realizată în procent de aproape 50%, inițiată de administrația fostului primar Dorin Hanu. Edilul a explicat, ieri, că reprezentanții firmei Ydail Construct au fost informați de decizia primarului, care astfel i-a explicat constructorului că primăria este în imposibilitate de plată, instituția mai având să achite firmei din Turceni o factură mai veche în valoare de 50.000 de lei. Constructorul care a părăsit șantierul deschis în tronsonul 5 va fi chemat, luni, înapoi pentru a finaliza această porțiune din lucrare, și la solicitarea cetățenilor, nemulțumiți că nu mai pot folosi spațiul respectiv.

“Am discutat cu cei de la Ydail Construct și le-am explicat că nu suntem în măsură să mai acumulăm datorii, motiv pentru care am decis ca investiția aflată în derulare, începută în timpul campaniei electorale, să fie stopată. Este posibil să reluăm contractul de anul viitor, dar vom decide pe parcurs acest lucru. Constructorul mai are de recuperat de la primărie încă 50.000 de lei, pe lângă banii pentru investiția parțial realizată. Am preferat să evităm pe cât posibil o situație care nu ne-ar fi onorat”, a declarat edilul Gigel Jianu. Acesta a explicat că, în schimb, de comun acord cu constructorul, acesta va reveni, luni, în șantier pentru a finaliza tronsonul 5, urmând ca restul lucrării să fie abandonată până la noi hotărâri.

De altfel, era necesar ca această investiție să continue, pe strada Macului, măcar pentru tronsonul 5, asta la cererea cetățenilor nemulțumiți de faptul că în fața băncilor mutate pentru lucrări au rămas bolovani și resturi de sârme, care fac zona inestetică și periculoasă pentru copii.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here