Primarul Geogia a intrat în clenciuri cu ISJ

394

isj gorj (2)Inspectorul general al ISJ Gorj, Gheorghe Mitescu îl acuză pe primarul comunei Bengeşti-Ciocadia, că a refuzat acceptarea comasării a două şcoli din comună.

Edilul Victor Geogia mai este acuzat şi de faptul că, în toată această problemă ar avea interese personale.

Mai multe unităţi de învăţământ din două localităţi au fost comasate la începutul acestui an şcolar, în judeţul Gorj. Într-o a treia, deşi se impunea, comasarea nu a fost realizată din cauza refuzului primarului care, se pare, avea interese personale.
Potrivit inspectorului şcolar general adjunct Gheorghe Mitescu, începând cu 1 septembrie, la nivelul judeţului Gorj au fost comasate şcolile din două localităţi, fiind vorba despre Leleşti şi Dănciuleşti. În cele două localităţi funcţionau câte trei unităţi de învăţământ în care orele de curs se ţineau simultan. „Acum învăţământul primar funcţionează clasă pe clasă, deci nu mai funcţionează cu învăţământ simultan, ci toate la şcoala de centru. Nu a fost restructurat niciun cadru didactic titular. Oricum, una este să faci învăţământ cu program normal şi alta este să faci învăţământ cu predare simultană”, a declarat Mitescu. Acesta a spus că în această situaţie se află învăţământul din ambele localităţi unde, din câte trei şcoli, predarea se face acum numai în una.
Mitescu a ratat comasarea în Bengeşti-Ciocadia
O altă comasare s-a dorit şi la Bengeşti – Ciocadia unde, însă, nu a fost posibilă din cauza refuzului oficialităţilor locale. „Am ratat o comasare, la nivelul comunei Bengeşti – Ciocadia unde, din păcate, şi în mod paradoxal, spun eu, funcţionează două şcoli gimnaziale cu învăţământ simultan”, a completat adjunctul. Mitescu spune că s-a ratat „din motive cu totul şi cu totul subiective, comunitatea locală nu ne-a dat deloc concursul, din potrivă, motivele nu le înţeleg pentru că, în mod normal, costurile devin mult mai mari şi performanţele mult mai mici, invers proporţionale cu costurile per elev”. Mitescu a mai spus şi că vor mai urma şi alte comasări.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here